Annonce
Debat

Læserbrev: Vi kan li' AGF, men klubben bør ikke forkæles

Kurt Leht. Privatfoto
Annonce

Selvfølgelig holder mange af os århusianere med AGF. Vi ønsker klubben alt godt med håb om bedre spil og dermed forrygende resultater.

Det er ikke mere som i "gamle dage", da en del tilhængere af de tidligere storhold Skovbakken, Fuglebaken og AIA på det nærmeste ønskede klubben i Fredensvang derhen, hvor peberet gror. Sådan er det ikke mere.

AGF er for mig byens hold. Selv om jeg ved, at det også er en klub, som en del elsker at hade - dog mest når det går skidt.

Men at holde med AGF er ikke ensbetydende med at klubben bør forkæles. Forkælelse kommer der sjældent noget godt ud af. Vi er mange, der håber, at AGF snart kommer ud af det sportslige dyb. Vi er også mange, som har et stort ønske om, at lokalpolitikerne IKKE sælger Jydsk Væddeløbsbane til byggegrunde, så AGF kan få sit nye stadion.

Det bliver ustandselig talt om, hvor forfærdeligt det er med den løbebane og den ubehagelige vind, der blæser ind fra højre og venstre på stadion. Det lyder næsten, som om det er det utidssvarende stadion, der er skyld i, at det går AGF så dårligt i superligaen.

For at sige det ligeud: Skal AGF ha' et nyt fodboldstadion, må selskabet bag selv skaffe pengene. Ved egen hjælp og med støtte fra investorer og idémagere. Den barske kendsgerning er jo, at AGF A/S er et børsnoteret selskab. Det er ikke kommunens opgave at sætte penge i et aktieselskabet. Nej, det bør aldrig være et projekt, som kommunen investerer i - og slet ikke i en tid, da velfærden på flere områder er truet.

Og drop så lige én gang for alle den forfærdelige tanke at omlægge væddeløbsbanen til et stort boligområde. For som det siges af så mange: - Væddeløbsbanen er et smukt og unikt åndehul - en oase - tæt på skov og strand. Det vil være en fadæse af rang at spolere området med boliger.

I en tid da det mildest talt går dårligt for AGF sportsligt, virker det både komisk og utiltalende, at politikere 'truer' med at sparke - naboen - galop- og travsporten ud af byen, fordi De Hvide skal ha' et nyt super-stadion. Politikerne skal holde nallerne fra galop- og travsportens bane. Ikke kun fordi Jydsk Væddeløbsbane er en kulturinstitution med en smuk natur. Et ligeså godt argument er, at et stort nyt boligområde vil forstyrre og ødelægge det rekreative område op af Marselisborg Slot, Mindeparken og Marselisborgskoven.

Der er mennesker, der ser et skrækscenarie i følgende: Hvis Væddeløbsbanen bibeholdes, vil uansvarlige politikere i stedet inddrage dele eller hele Mindeparken til bebyggelse. Mon dog? Så dårlige politikere har vi forhåbentlig ikke i Aarhus.

Diskussionen om et nyt stadion kan desværre nemt ende i et stort "hundeslagsmål" mellem de enkelte idrætsgrene i og omkring Stadion. Derfor er det fint, at der nu er taget initiativ til, at Aarhus 1900 Atletik, Aarhus 1900 Tennis, cyklebanen og væddeløbssporten sammen med AGF-fodbold, drøfter mulighederne for en fremtidig helhedsplan. I stedet for den dyre og tilsyneladende nytteløse PWC-rapport, som mest af alt minder om bestilt arbejde, fordi man så ensidigt ser på, at AGF næsten for enhver pris skal ha' et nyt fodboldstadion.

Så politikere: Vær standhaftige. Ret ryggen, og bevar først og fremmest den unikke væddeløbsbane. Og lad idémagere og pengemænd finde ud af resten.

travbanen cykelbanen stadion fodbold grønne perler nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce