Annonce
Debat

Læserbrev: Vi må ikke blive bange for hinanden og mistænkeliggøre alle unge

Illustration: Jens Nex
Annonce

"Hold nu kæft! Kan I ikke se der kommer en sovende baby?"

Sætningen nåede min mands ører for nylig på en gåtur med vores søn i barnevognen i Frydenlund, hvor vi bor. Den kom fra en flok unge drenge, der kom gående op ad stien, mens de spiste trefarvet is direkte fra kartonen.

I de sidste uger har flere århusianske medier skrevet om unge, der hænger ud og gør de handlende utrygge ved Frydenlundcentret. Det gav mig lyst til at dele lidt om, hvordan jeg oplever Frydenlund.

I en tid, hvor rygtet lyder, at vi isolerer os fra naboerne, er det skønt at bo i et område, hvor man hilser på folk, man møder på stierne, og falder i snak med hinanden i fælleshuset. Et sted, hvor unge som gamle og alle dem midtimellem organiserer lektiecafé, fællesspisning, legestue og andre aktiviteter for hinanden, så vi får brudt sociale skel og fordomme ned. Et sted, hvor man er opmærksom på hinanden, som ovenstående citat vidner om.

Jeg blev ærgerlig, da jeg læste artiklerne, fordi jeg ikke kunne kende billedet af, at områdets unge skaber utryghed. Men mest blev jeg ærgerlig på de unges vegne over, at alle de seje ting, de skaber i området, senest et velfungerende ungeråd, sjældent når mediernes overskrifter, men at de i stedet skal mistænkeliggøres.

Jeg siger ikke, at man ikke kan blive utryg, hvis en stor flok unge hygger sig på gaden. Men måske skal vi og medierne se indad, for skyldes utrygheden måske også lidt den måde, vi snakker om de unge på? Ifølge politiet har de unge ikke "forulempet" nogen. Det skulle man bare ret langt ned i artiklerne, før det fremgik. Læste man baggrundsartikler, kunne man også læse, at det måske mest er unge, der ikke bor i området, der hænger ud ved centret. Jeg håber, politiet finder dem, der har lavet hærværk ved centret, men i mellemtiden må vi ikke ende med at blive bange for hinanden og mistænkeliggøre alle unge.

Godt naboskab, stærke unge, initiativrige forældre og gode boligsociale medarbejdere har skabt liv og tryghed i Frydenlund. Det billede af området håber jeg også, vil nå ud, og forhåbentlig vil de takter brede sig, så færre unge i byen vil synes, at det fede sted at hænge ud er ved et indkøbscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce