x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi mangler billige boliger, hvorfor så sælge dem vi har?

Skal kommunen sælge de unikke rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej 1-95, Aarhus, eller skal vi bevare de smukke gamle hus?

Skal kommunen sælge de unikke rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej 1-95, Aarhus, eller skal vi bevare de smukke gamle hus?

Husene er sat til salg, og bliver de solgt, vil de formentlig blive fjernet på længere sigt, for at bygge nyt. Så vil vi miste noget Aarhus-historie. Disse ejendomme har en særdeles unik charmerende arkitektur, hvilket giver rækkehusene en markant fremtræden i området.

Sagen blev behandlet på det sidste byrådsmøde i 2019, den 18. december.

Det virker underligt, at man har brugt pengene, inden man har solgt disse huse, som det blev nævnt flere gange under debatten i byrådet: Det er ikke en betryggende måde at føre politik på. Borgmesteren nævnte det flere gange under sagsbehandlingen, at man skulle finde finansiering på anden vis, hvis de gamle huse skulle bevares.

Uanset finansiering eller ej, eller om pengene er brugt eller ej, så er det rimeligt, at vi ser på den historie, der er gemt i disse smukke gamle huse. Vi vil miste noget Aarhus-historie, hvis de bliver solgt og eventuelt bliver brækket ned, som der er store muligheder for på længere sigt.

Ikke nok med det, vi mangler billige boliger i Aarhus, og vi skal have flere bygget. Vi taler rigtig meget om, at der er mangel på billige boliger, hvorfor vil man så sælge nogle af de billige boliger, man har i kommunen, hvor folk kan betale huslejen?

Bliver disse gamle rækkehuse fjernet, vil der med garanti blive bygget noget nyt fancy byggeri, hvor almindelige mennesker ikke kan betale huslejen.

Så kære århusianere, lad os nu ikke bare vælte gamle bevaringsværdige huse, som også har en historie, for at for tætte og forandre Aarhus i en grad, så Aarhus bliver ukendelig, som vi er godt på vej til.

Knud N. Mathiesen (DF), byrådsmedlem i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce