Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi mangler billige boliger, hvorfor så sælge dem vi har?

Skal kommunen sælge de unikke rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej 1-95, Aarhus, eller skal vi bevare de smukke gamle hus?

Skal kommunen sælge de unikke rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej 1-95, Aarhus, eller skal vi bevare de smukke gamle hus?

Husene er sat til salg, og bliver de solgt, vil de formentlig blive fjernet på længere sigt, for at bygge nyt. Så vil vi miste noget Aarhus-historie. Disse ejendomme har en særdeles unik charmerende arkitektur, hvilket giver rækkehusene en markant fremtræden i området.

Sagen blev behandlet på det sidste byrådsmøde i 2019, den 18. december.

Det virker underligt, at man har brugt pengene, inden man har solgt disse huse, som det blev nævnt flere gange under debatten i byrådet: Det er ikke en betryggende måde at føre politik på. Borgmesteren nævnte det flere gange under sagsbehandlingen, at man skulle finde finansiering på anden vis, hvis de gamle huse skulle bevares.

Uanset finansiering eller ej, eller om pengene er brugt eller ej, så er det rimeligt, at vi ser på den historie, der er gemt i disse smukke gamle huse. Vi vil miste noget Aarhus-historie, hvis de bliver solgt og eventuelt bliver brækket ned, som der er store muligheder for på længere sigt.

Ikke nok med det, vi mangler billige boliger i Aarhus, og vi skal have flere bygget. Vi taler rigtig meget om, at der er mangel på billige boliger, hvorfor vil man så sælge nogle af de billige boliger, man har i kommunen, hvor folk kan betale huslejen?

Bliver disse gamle rækkehuse fjernet, vil der med garanti blive bygget noget nyt fancy byggeri, hvor almindelige mennesker ikke kan betale huslejen.

Så kære århusianere, lad os nu ikke bare vælte gamle bevaringsværdige huse, som også har en historie, for at for tætte og forandre Aarhus i en grad, så Aarhus bliver ukendelig, som vi er godt på vej til.

Annonce
Knud N. Mathiesen (DF), byrådsmedlem i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];