Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi skal da undgå anbringelser

Annonce

Kære Mette Frederiksen, vi sætter i Alternativet stor pris på, at du gerne vil være børnenes statsminister. Du har nemlig ret i, at der lige nu er brug for et langt større fokus på alle vores børn. Lige nu er der alt for mange børn, der ikke får det børneliv, de har fortjent, og som vi mener, de har ret til at få, i et rigt land som vores.

Vi skriver dog alligevel til dig, da vi gerne vil minde dig om, at hvis du vil være børnenes statsminister, så bør du lytte til dem, der rent faktisk ved noget om, hvad børnene har brug for. Forskere, professorer og socialpædagoger.

Du vil gerne tvangsfjerne flere børn. Og selvfølgelig skal de børn, der lever i dysfunktionelle hjem, hjælpes. Men det er mere nuanceret end blot at finde en nemmere vej til en anbringelse. Vi mener først og fremmest, og her er de professionelle enige, at der skal sættes meget tidligere ind med hjælp til familierne. For selvfølgelig er det bedre for barnet at få velfungerende forældre, end at få nye. Uanset hvor dygtige og kærlige de nye forældre måtte være.

Vi skal da UNDGÅ anbringelserne. Vi skal da forbygge langt mere. Eller er du uenig, Mette? Lad os blive konkrete. Du har nok hørt om indsatsstigen. Den nyeste forskning tager afsæt i, at indsatser tættest på det ’normale’ er de mest virksomme for barnet. At tænke indsatserne som et ”pit-stop” for barnet og dermed en midlertidig indsats på vej tilbage til normaliteten. Faktisk fuldstændig det modsatte af en anbringelse, der giver barnet en diametralt anden hverdag.

Det kræver selvfølgelig en tæt opfølgning af enhver indsats samt et vedvarende fokus på, om indsatsen virker, og om der som følge heraf sker en positiv udvikling for barnet og familien. Og det kræver ressourcer afsat til kommunen. I dag, ofte netop pga. af økonomi, sætter man ind med den billigste indsats – ikke den bedste.

Vi tror på, at man i rigtig mange af disse familier kan afværge en anbringelse, hvis vi i kommunerne havde økonomien til at sætte langt mere intensivt ind fra start.

Og så har vi slet ikke talt om alle de børn, der åbenbart ikke har det 'skidt nok' til at komme med i din nytårstale. Alle de børn, som går i daginstitutioner, hvor flere og flere får diagnoser, fordi der ikke er voksne nok. Det går for langsomt med at få indført minimumsnormeringerne, og der er ikke sat midler nok af.

Så er der alle de børn, som presses og stresses af karakterræset. Alle de børn, der er ensomme. Alle de børn, der får klimaangst. Børn i familier med misbrug. De børn er du vel også statsminister for, og hvad vil du gøre for dem?

Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce