Annonce
Debat

Læserbrev: Vi skal sikre kunstgræsbaner i alle dele af Aarhus

kunstgræskunstgræsbaneraarhus nex

Behovet for kunstgræsbaner i Aarhus har nok aldrig været større, idet store mængder nedbør i de senere år har betydet mange ubrugelig fodboldbaner forår og efterår. Mange klubber har været nødsaget til at aflyse kampe og især optakten til sæsonstart er blevet udskudt eller kraftigt forringet på grund af manglende udendørs træningsmuligheder.

Derfor prioriterer vi socialdemokrater, at Aarhus får flere kunstgræsbaner, og sammen med Radikale, SF og Enhedslisten fik vi afsat midler til yderligere tre baner ved det seneste budgetforlig.

Nu står vi overfor at fordele pengene, og vores udgangspunkt er, som forligsteksten også siger - banerne skal ligger der, hvor der er mest behov, og hvor flest århusianere får gavn af det.

Og her står vi overfor en udfordring; Aarhus er idrætsligt ikke i balance. Der er områder, hvor der bor rigtig mange børn og unge, men hvor der er meget få eller ikke særlig 'stærke' foreninger. Og vi risikere, hvis vi blot benytter vores nuværende tildelingskriterier, at vi kun får skabt baner, hvor der er stærke foreninger, og ikke, hvor der er størst behov.

Vi har tre områder, hvor det er svært at etablere foreningsdrevne kunstgræsbaner i: De udsatte boligområder, de nye byudviklingsområder og omegnsbyen med stor tilflytning.

I de udsatte boligområder findes der en del meget små foreninger, som ikke alene kan løfte opgaven, men der er masser af børn og unge. Vi foreslår derfor, at man inddrager boligforeningerne i opgaven dels finansielt og måske også organisatorisk. Det er på tide, vi gentænker eller udvider kriterierne på området.

Vi må gentænke og nytænke nye måder, som tilgodeser små foreninger.

I de nye boligområder må vi også kunne få byudviklerne til at være medfinansierende - hvis man gerne vil bygge spændende nyt og højt, skal man også investere i områdets fritidsliv - og så må man finde lokale idrætsforeninger, som efterfølgende kan stå for driften. I omegnen kan man nogle gange finde overskydende kommunale jordstykker, som kan omlægges eller udstykkes, og her kan provenuet anvendes lokalt. Så lad os tænke lidt utraditionelt og sikre kunstgræsbaner, hvor behovet er størst.

Vi ønsker naturligvis også baner, som er medfinansieret udelukkende via den lokale klub og dens medlemmers store arbejde, for man må ikke undervurdere den positive effekt, forenings-Aarhus har på hele vores bysamfunds sammenhængskraft på langt sigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce