Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi styrker den danske model

Annonce

Faglig Chaufførklub Stilling støtter op om vores kollegaer i Kastrup Lufthavn i deres arbejde for at organisere arbejderne på arbejdspladsen. Vi har respekt for deres sammenhold og arbejde for gode arbejdsforhold. Vi står selvfølgelig i samme fagforening, når vi udfører det samme arbejde.

Vi kan ikke gøre os til dommer over sprogbrug og tonen i bagagearbejdernes klub. Når man diskuterer på en arbejdsplads, kan tonen være lidt firkantet. Også hos os chauffører.

Vi forsøger at overtale/overbevise chaufførerne om, at det er en god og rigtig ide at være medlem af den fagforening, der har overenskomsten på vores arbejdsplads, nemlig 3F.

Vores overenskomster dækker alle, der arbejder som buschauffør inden for AKT-området. (AKT er aftaler indgået mellem Arbejdsgiverforeningen for Kollektiv Trafik under DI og 3F ). Og goderne tilkommer os alle. Også dem, der indtil videre har valgt ikke at støtte op om vores fagforening. Men det er kun os, der står i fagforeningen, der betaler, kæmper for og forhandler de goder.

Vi, der tilhører lavtløns-grupperne, må spare, hvor vi kan. Og vi forstår godt, at det må være fristende med et lavt fagforeningskontingent. Du får jo alligevel det samme i løn? Så hvorfor betale mere? Problemet er, at du så lader andre betale for de goder, du nyder. Det er ikke alene asocialt og snyltende, det er også helt utroligt kortsigtet.

Hvis flere og flere på vores område vælger ikke at støtte op om fællesskabet, kan vi se frem til ringere overenskomster og dermed også et pres på den danske model.

Resultaterne af det ser vi i mange lande i Europa og USA. Flere og flere arbejdere er såkaldte working poor. Det vil sige, at selv om vi har fuldtidsarbejde, kan vi ikke leve af lønnen, men skal have to jobs for at betale huslejen.

Manglende organisering og aktiviteter afspejler sig direkte i vores løn og arbejdsforhold. Det har vi arbejdet på i halvandet år i Tryk Stop-indsatsen for at ændre.

Det danske arbejdsmarked er først og fremmest reguleret gennem "den danske model". Den danske model bygger på Septemberforliget tilbage i 1899. Arbejdsgiverne fik ret til at lede og fordele arbejdet. Vi fik ret til at organisere os og indgå kollektive overenskomster, der dækker hele arbejdsmarkedet.

Vi tror ikke på, at tvang skaber venner. Vi appellerer simpelthen til samvittigheden, forståelsen og deltagelsen i fællesskabet. Vi har i halvandet år haft fokus på vores arbejdsforhold med Tryk Stop-indsatsen. Det har givet os mange nye medlemmer. Over 700 på landsplan.

Per Nielsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce