Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi vil jo gerne kunne trives, der hvor vi bor

Beboerne på Sandgravvej har prøvet det før. At blive foregøglet et demokrati, med mulighed for dialog, for indflydelse. Men sådan er virkeligheden ikke i Aarhus.

Aarhus Kommune er endnu en gang i gang med en af dens gentagne cirkusforestillinger med udvalget for Teknik og 'Miljø' i front. Borgerne inviteres indenfor, vel at mærke på tilskuerpladserne. For det, som burde være en demokratisk proces i samarbejdet om byudvikling, er ikke eksisterende!

Beboerne på Sandgravvej har prøvet det før. At blive foregøglet et demokrati, med mulighed for dialog, for indflydelse. Men sådan er virkeligheden ikke i Aarhus.

Private bygherrer har først opkøbt, revet ned og bygget nyt (eksempelvis Sandgravvej 4) på nordsiden af Sandgravvej. Herefter har andre bygherrer opkøbt sydsiden af Sandgravvej.

Beboerrepræsentanter på såvel Skovvejen som Sandgravvej har ihærdigt forsøgt at få indflydelse på de eksisterende planer om opførelse af nyt højt byggeri her, forsøgt at indgå i konstruktivt samarbejde med Udvalget for Teknik og Miljø. Repræsentanter har haft foretræde for samme udvalg. Dette uden på nogen måde at få bare et minimum af indflydelse på det forslag, som nu er sendt til høring.

Når Aarhus Kommune hævder, at man inviterer borgerne til at deltage i en demokratisk proces, skal det ses i lyset af: 1. At man kan søge om, og få, foretræde for udvalget. 2. Kommunens forslag sendes til høring. MEN - alle erfaringer har vist os, at vi ikke får indflydelse overhovedet. Aktørerne, altså borgerne i dette cirkus, er blot statister.

Beboerne på Skovvejen og Sandgravvej er i disse dage, på trods, i gang med at svare på høringsforslaget. Det er et større arbejde, men vi gør det, igen.

Vi vil jo gerne kunne trives, der hvor vi bor. Det er vel egentlig et rimeligt krav. Så det er svært helt at give op. Det forslag, der ligger fra kommunen, fratager alle muligheder for trivsel. Sandgravvej er en lille, meget smal gade. Med et byggeri på over fire etager bliver lys og sol stærkt reduceret, der vil være tydeligt indkig til lejlighederne på nordsiden, trafikken på den lille gade vil blive maksimeret.

Der vil blive parkeringskælder for enden af vejen, med plads til 25 biler. Disse biler skal ud fra vejen, ud på Skovvejen, hvor der i forvejen er pakket med trafik. Det er et umuligt projekt, som også vil indebære øget forurening.

Aarhus Kommune med stadsarkitekt og rådmand i spidsen er godt i gang med at ødelægge vores by, for ja, undskyld mig, det er vel også borgernes by. Alle de små kulturperler forsvinder en efter en.

Jeg troede fejlagtigt, at byrådet var til for borgernes skyld. Det er snarere omvendt.

Illustration: Jens Nex
Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce