Annonce
Debat

Læserbrev: Vil du være med til at redde verden?

Tænk, at vi i Danmark er førende inden for en lang række grønne teknologier. En lille nation, kun fem og en halv million indbyggere og alligevel et skridt foran de fleste, når det kommer til at tænke innovativt i balance med naturen. Vi må gøre noget rigtigt.

Udviklingen skulle gerne fortsætte. Danske virksomheder skulle meget gerne være dagsordenssættende, når det kommer til at udvikle grønne teknologier, også i fremtiden. Derfor har vi brug for flere unge, der interesserer sig for at redde verden.

Tal fra Danmarks teknologiske alliance, Engineer the Future, viser imidlertid, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for naturvidenskab, teknologi og IT. Det er et alvorligt problem, vi som virksomhed ikke kan sidde overhørig. Og det er en skam, at mange unge går glip af en karriere inden for det teknologiske felt.

Ingeniørverdenen er nemlig et yderst spændende sted at være. Ikke blot er branchen kendt for en meget lav arbejdsløshed og gode lønninger, arbejdsfeltet er også garant for et varierende arbejdsliv, hvor man er med til at udvikle løsninger, der forandrer verden til det bedre.

Hos Vestas designer, udvikler og fremstiller vi vindmøller til hele verden - og det er vi ret gode til. Faktisk står der Vestas-møller i mere end hvert tredje land i verden, hvilket gør os til en af verdens førende vindmølleproducenter. Vi er som virksomhed med til at forme en grønnere fremtid.

Som flagskibsvirksomhed inden for grøn teknologi vil vi gerne inspirere unge til at vælge en teknologisk- eller naturvidenskabelig uddannelse. Først og fremmest fordi det er fedt og inspirerende at skabe en bedre verden, men også fordi man som naturvidenskabelig kandidat kommer til at besidde nogle af de kompetencer, der vil være allermest brug for på fremtidens arbejdsmarked. Hvis Danmark skal opretholde sin førerposition inden for udviklingen af grønne teknologier, er det afgørende, at flere unge vælger naturvidenskab og teknologi til.

15. marts er det frist for at søge kvote 2 til landets videregående uddannelser. Skal du snart søge ind på universitetet? Og vil du være med til at redde verden? Så giv ingeniørstudiet eller en af de mange andre naturvidenskabelige uddannelser en chance. Man skal hverken være et matematisk geni eller en ny Einstein for at begå sig i vores branche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce