Annonce
Debat

Læserbrev: Vil Enhedslisten have billigere boliger eller ej?

Filip Steffensen, formand, Liberal Alliances Ungdom Århus. Pressefoto
Annonce

Onsdag 30. januar valgte Aarhus Byråd at sige ja til, at den omstridte nedrivning af den gamle og hensygnende villa på Langelandsgade 106, Aarhus, kan nedrives. Indtil nu har ejeren ikke kunnet nedrive ejendommen, da den er registreret som bevaringsværdig. Med byrådets accept har ejeren dermed fået godkendelse til at opføre en etageejendom på fem etager.

Kigger man på afstemningen i byrådet, fremgår det, at Konservative, DF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet stemte imod forslaget. Det er særligt bemærkelsesværdigt, at Enhedslisten stemmer imod forslaget, når de jævnligt plæderer for, at man i Aarhus skal sikre billigere boliger. Det er selvfølgelig et nobelt mål, men det hænger ikke rigtig sammen, når Enhedslisten samtidig afviser at øge udbuddet af boliger i Aarhus Kommune.

Ved at lade bygherrer opføre nye etageejendomme sikres et større udbud af boliger i kommunen. Når udbuddet af boliger er stort, betyder det samtidig, at bygherren må lægge sig i selen for at sikre, at ejendommen er attraktiv. Det er til gavn for alle, da det betyder, at prisen falder, mens kvaliteten af varen (boligen) stiger. På den måde har flere studerende og lav-indkomst familier råd til at bo i Aarhus.

Det klinger derfor hult, når Enhedslisten på den ene side ønsker billigere boliger, men stemmer imod at lade ejeren af en hensygnende villa fra 1892 nedrive. Hvis Enhedslisten virkelig ønsker, at Aarhus skal være en by for alle, giver det god mening at lade bygherren opføre en etageejendom, som antageligvis kan huse et tocifret antal personer i stedet for en villa med plads til få personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce