Annonce
Debat

Læserbrev: Vil vi have høje bygnings-kolosser på Hængslet?

snigmordbyaarhusbyggeriudviklingbyplanlægninghøjhushøjhusenex

Kære medborgere i Aarhus. Er I klar over, hvad der er i gang på havnens inderste del - kaldet Hængslet?

Jo, det burde alle være - for Aarhus Kommune har via "Århusonsdag" udsendt en visualisering af et idé-forslag til bebyggelse/udnyttelse af dette område samt af den yderste del af Pier 2. Og ikke mindre på grund af den tidligere megen omtale af/diskussion om den berygtede "Berlinmur", som blev forsøgt gennemført.

Nu er man - af ganske indlysende grunde - kommet på andre tanker/idéer - MEN er det dette, vi som borgere i Aarhus vil have?

Vil vi have bygnings-kolosser på op til ni etager (det er utrolig svært at tælle på det viste "luftfoto" med skæve vinkler, skygger m.v.), og det kan da være besnærende (hvad det sikkert også er hensigten!) med alt det grønne på tagene og rundt om bygningerne. Betænk lige, at disse, måske ni etager - set fra gadeniveau - kommer til at virke mindst lige så massive som "Bestsellers" bygning. Og hvem får i øvrigt glæde af det grønne på tagene?

Men er det overhovedet de her visualiserede projekter, som kommer op at stå? Det forlød tidligere, at hele området skulle udbydes i arkitektkonkurrence. Bliver vi igen taget som gidsler i kommunens iver efter at få optimeret kvadratmeterprisen, sådan at man kan fortsætte med projekteringen af den, til den tid, forældede letbane til Ø?

Hvis man ikke ønsker noget sådant - og det er vi mange her i området, der ikke gør - er der al mulig grund til at tilmelde sig borgermødet på tirsdag 11. kl. 17-19 i Turbinehallen og der møde op og give sin mening til kende. Tilmelding gøres nemt på kommunens hjemmeside.

Der er i området bekymring for, at udviklingen tager noget væsentligt af sjælen ud af samspillet mellem by og havn - derfor, kom og vær med til at forme fremtidens havnefront.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce