Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vildheste vil kun skabe flere og større naturoplevelser i Moesgård Vildskov

I sin leder 10. april foreslår redaktionschef Jens W. Møller, at man vil gøre klogt i at slå koldt vand i blodet, inden man overvejer at sætte store planteædere ud i en vildere Moesgård Skov. Frygten er, at dyrene vil forhindre århusianerne i at bruge skovene i det omfang, de gør det i dag.

Desværre bygger lederen på en række misforståelser om, hvad det betyder at lade skoven være urørt, og hvad det vil betyde for brugen, at man sætter græssere som heste og køer ud i skovene til gavn for natur og biodiversitet.

Der vil nemlig stadig være massere af muligheder for friluftsliv - og om noget, så vil udsætning af store dyr sandsynligvis blot gøre områderne endnu mere attraktive for besøgende.

Det kan man se, hvis man vender blikket mod for eksempel Almindingen på Bornholm, hvor der er udsat bison, Lille Vildmose mod nord, hvor der er udsat elge og krondyr, Gjeding-Kasted Mose, hvor der foruden køer og vildheste er udsat vandbøfler, og ikke mindst mod Molslaboratoriet i hjertet af Nationalpark Mols Bjerge, hvor der er udsat både vildheste og vildkvæg. Alle er steder, som publikum valfarter til i stort antal for at opleve, hvordan store dyr tager sig ud og opfører sig i det, der har potentiale til at blive noget af Danmarks fedeste natur.

Nuvel, det kan være, at der er folk, der er utrygge ved de store dyr, men de behøver ikke frygte, at de ikke kan komme i skoven af den grund. Der er masser af skove omkring Aarhus, som folk kan tage til, hvis de foretrækker en mere "traditionel" skovtur: Riis Skov, Lisbjerg Skov, Havreballe Skov, True Skov m.fl. vil, uanset hvad der sker med Moesgård Skov, stadig ligge hen som mere traditionelle bynære skove.

Som det er nu, er der altså masser af muligheder for at forfølge en mere traditionel skovbrug, hvor skovene holdes "pæne og ryddelige", og hvor man kan færdes uden "bekymring" for at løbe ind i noget større end et forfjamsket rådyr.

Til gengæld har vi ingen steder for dem, der har lyst til at gå på opdagelse i en ægte vildskov på jagt - med kamera vel og mærke! - efter vildheste og vildkvæg.

Såfremt byrådet - forhåbentlig! - vælger at forfølge mulighederne for at realisere planerne om "Moesgård Vildskov", så kommer det altså ikke til at tage allerede eksisterende muligheder fra århusianerne. Tværtom kommer det til at tilbyde århusianerne og byens mange besøgende noget helt nyt. Og sammen med de nye oplevelser vil projektet ovenikøbet komme til at gavne skovens natur og biodiversitet.

Moesgård Skov. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce