Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Virksomhederne og arbejdspladserne må ikke glemmes i valgkampen

Inden længe kører valgkampen i det høje gear. Derfor vil jeg allerede gerne nu komme med en opfordring: At vi alle sammen husker på virksomhedernes og arbejdspladsernes vilkår.

Jeg mærker, der er en tendens til, at vi let kommer til at overse erhvervslivets udfordringer, når først de politiske kampagner kører. Det må ikke ske denne gang.

Værdierne skal jo skabes, før de kan deles ud. Derfor er det afgørende, hvilke forhold vores mange forskellige – store og små – virksomheder har at arbejde under. Hvordan rekrutterer vi tilstrækkelig med arbejdskraft, og hvordan sikrer vi de rette kvalifikationer i virksomhederne, og hvordan øger vi antallet af unge, der kommer ind på de faglige uddannelser? Det er nogle af de helt centrale spørgsmål, når det drejer sig om at sikre virksomhedernes fremtid og konkurrenceevne.

Vi er så heldige i Danmark at have rigtig mange sunde, gode og solide arbejdspladser i de private virksomheder. Vi skal lytte til erhvervslivet og arbejdsmarkedet. Det er afgørende, at vores rammevilkår for virksomhederne hele tiden er optimale og tidssvarende.

Virksomhederne og deres driftsresultater er jo til syvende og sidst afgørende for, om og i givet fald hvordan vi kan udvikle velfærdssamfundet til glæde for alle ikke mindst de gamle og syge, uddannelsessystemet og de udsatte grupper.

Er de skatter og afgifter, som pålægges virksomhederne – og deres medarbejdere, skruet sammen på en måde, så de ikke virker konkurrenceforvridende i forhold til de vilkår, danske virksomheder er udsat for?

Behandler den offentlige sektor den selvstændige landmand, detailhandleren eller den lokale produktionsvirksomhed på en god og konstruktiv måde? Hjælper og rådgiver det offentlige i øjenhøjde, og kan vi sagsbehandle hurtigt? Det må ikke bare være bureaukrati og kontrol for systemets skyld. Det offentlige skal have øje for virkeligheden på arbejdsmarkedet.

Med mange års erhvervserfaring er jeg meget opmærksom på nødvendigheden af et positivt samspil mellem det offentlige og virksomhederne.

Jeg vil i den kommende valgkamp gerne bidrage til at løfte dette tema. Jeg har stor respekt for dagligdagen ude på arbejdspladserne - både i det private og i det offentlige. Virksomhedernes samlede rammevilkår skal vi huske. De er afgørende for, hvad vi i øvrigt kan af gode ting i det danske samfund.

Annonce
Birte M. Andersen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce