Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Virksomhederne og arbejdspladserne må ikke glemmes i valgkampen

Inden længe kører valgkampen i det høje gear. Derfor vil jeg allerede gerne nu komme med en opfordring: At vi alle sammen husker på virksomhedernes og arbejdspladsernes vilkår.

Jeg mærker, der er en tendens til, at vi let kommer til at overse erhvervslivets udfordringer, når først de politiske kampagner kører. Det må ikke ske denne gang.

Værdierne skal jo skabes, før de kan deles ud. Derfor er det afgørende, hvilke forhold vores mange forskellige – store og små – virksomheder har at arbejde under. Hvordan rekrutterer vi tilstrækkelig med arbejdskraft, og hvordan sikrer vi de rette kvalifikationer i virksomhederne, og hvordan øger vi antallet af unge, der kommer ind på de faglige uddannelser? Det er nogle af de helt centrale spørgsmål, når det drejer sig om at sikre virksomhedernes fremtid og konkurrenceevne.

Vi er så heldige i Danmark at have rigtig mange sunde, gode og solide arbejdspladser i de private virksomheder. Vi skal lytte til erhvervslivet og arbejdsmarkedet. Det er afgørende, at vores rammevilkår for virksomhederne hele tiden er optimale og tidssvarende.

Virksomhederne og deres driftsresultater er jo til syvende og sidst afgørende for, om og i givet fald hvordan vi kan udvikle velfærdssamfundet til glæde for alle ikke mindst de gamle og syge, uddannelsessystemet og de udsatte grupper.

Er de skatter og afgifter, som pålægges virksomhederne – og deres medarbejdere, skruet sammen på en måde, så de ikke virker konkurrenceforvridende i forhold til de vilkår, danske virksomheder er udsat for?

Behandler den offentlige sektor den selvstændige landmand, detailhandleren eller den lokale produktionsvirksomhed på en god og konstruktiv måde? Hjælper og rådgiver det offentlige i øjenhøjde, og kan vi sagsbehandle hurtigt? Det må ikke bare være bureaukrati og kontrol for systemets skyld. Det offentlige skal have øje for virkeligheden på arbejdsmarkedet.

Med mange års erhvervserfaring er jeg meget opmærksom på nødvendigheden af et positivt samspil mellem det offentlige og virksomhederne.

Jeg vil i den kommende valgkamp gerne bidrage til at løfte dette tema. Jeg har stor respekt for dagligdagen ude på arbejdspladserne - både i det private og i det offentlige. Virksomhedernes samlede rammevilkår skal vi huske. De er afgørende for, hvad vi i øvrigt kan af gode ting i det danske samfund.

Birte M. Andersen. Pressefoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Konservativ byrådskandidat: Multibaner vil løfte idrætslivet i Hammel

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce