Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Visionært med en generel modernisering af Aarhus Idrætspark

Ceres Park & Arenas fodboldstadion har i sin nuværende form en kapacitet på 19.433 tilskuer. Gennemsnittet for AGF’s hjemmekampe i sæsonen 18/19 er 8.613, og flest til en kamp har været 15.778. Der er således ”ledige pladser” på i gennemsnit ca. 55 procent pr. kamp og på ca. 20 procent ved flest tilskuere, og ingen kan vel tro, at publikumstilstrømningen bliver væsentligt større på grund af et forandret stadion, og/eller at AGF’s resultater bliver bedre heraf.

Besøgstal i Aarhus for 2018: Ca. 605.000 – Tivoli Friheden Ca. 547.000 – Musikhuset Ca. 546.000 - Den Gamle By Ca. 508.000 - Aros Ca. 155.000 - AGF’s kampe på Aarhus Stadion (sæson 18/19 og kan blive mindre i 20/21, da ligaen reduceres med to hold).

Udgifterne til en meget bekostelig forandring til et rent "fodboldstadion" - uden atletikfaciliteter - står ikke mål med ressourceforbrug og den dårlige udnyttelsesgrad, både besøgs- og tidsbelægnings-mæssigt. Disse faktorer kan ikke retfærdiggøre det store fokus på og investering i "nyt fodboldstadion" fra Aarhus bys side for at imødekomme AGF’s ambitioner og projektmagernes iver – og for at tilfredsstille det meget lille antal personer. "Nyt fodboldstadion" ligner mest af alt et prestigeprojekt - men "fra hvem til hvem, betalt af hvem?" Så derfor: Intet nyt fodboldstadion for vores alles regning!

AGF er en kommerciel virksomhed, og hvis man der ikke er tilfreds med det fodboldstadion, byen tilbyder dem, står det dem frit for selv at bygge et!

En anden sag er, at det fundamentalt er visionært med en generel modernisering af "Aarhus Idrætspark". De mange tilknyttede faciliteter og aktiviteter i hele det koncentrerede område til fodbold, håndbold, cykelløb, tennis, trav/galop, atletik, koncerter, Team-Danmark-hus mm. i én sammenhængende "idrætspark", omkranset af skov og grønne områder er helt unik – og skal bibeholdes, og infrastrukturen såvel som parkeringsforholdene i området, herunder også til Tivoli Friheden og Marselisborghallen, skal selvfølgelig være en del af helheden.

Mere boligbyggeri hører ikke hjemme i denne bynære oase.

Området skal ikke hedde "folkepark", der giver associationer i retning af den tyske mellemkrigstid eller en svensk gøglerpark, og er desforuden ikke internationalt særligt mundret til forskel fra for eksempel "sportspark".

Annonce
Ceres Park og Arena samt Jydsk Væddeløbsbane Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce