Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vision Kongelunden er meget mere end et nyt stadion

Et kæmpestort, grønt område næsten i byens hjerte sikres for fremtiden til bedste for byens borgere, klimaet og CO2-udslippet – det kan næsten ikke blive større! Hvorfor har jeg ikke kunnet læse artikler om det?

Åbent brev til Århus Stiftstidende:

Jeg synes, at avisen i dækningen af borgmester Jacob Bundsgaards pressemøde den 2. december om Vision Kongelunden har været totalt enøjet.

I har kun haft øje for AGF og det nye stadion, som jo kun udgør en lille del af visionen. Selvfølgelig er det fint, at AGF får nyt stadion (et stort tillykke med det herfra!), men visionen er meget mere end det, og det synes jeg, I glemmer at fortælle byens borgere om.

Borgmester Jacob Bundsgaard, Henrik Lind fra Lind Invest og Jens Bjerg Sørensen fra Købmand Herman Sallings Fond har fortjent bedre, synes jeg.

Et kæmpestort, grønt område næsten i byens hjerte sikres for fremtiden til bedste for byens borgere, klimaet og CO2-udslippet – det kan næsten ikke blive større! Hvorfor har jeg ikke kunnet læse artikler om det? Hvorfor har jeg ikke kunnet læse artikler om det grønne, sammenhængende område til såvel aktivitet som ro og fordybelse; om de landskabsmæssige muligheder; om biodiversitet, klimaperspektiver?

Jeg synes, de tre herrer bag Vision Kongelunden har fortjent en bedre dækning af deres plan, også i betragtning af, at de ønsker størst mulig borgerinddragelse, og hvordan skal borgerne blive inddraget, hvis byens aviser vælger at se bort fra den store vision og udelukkende koncentrerer sig om den lille stadion-del af visionen?

Annonce
Grafik: Aarhus Kommune/Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];