Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Voksende børnefattigdom i Aarhus kalder på politisk handling

Annonce

En helt ny fattigdomsredegørelse for Aarhus Kommune, som behandles på næste byrådsmøde, viser, at antallet af børn i fattige familier på et år er steget fra 2.548 til 3.264. Det betyder, at 5,9 procent af alle børn i Aarhus lever i fattige familier. Det svarer nogenlunde til et barn i hver skoleklasse.

Tallene vidner om, at en kombination af stigende boligpriser og fattigdomsydelser i form af et kontanthjælpsloft, 225-timers reglen og integrations- og hjemsendelsesydelser, undergraver velfærdsstatens sociale kontrakt.

Vi ved, at børn, der vokser op med fattigdom, er i betydelig risiko for at bære den negative sociale arv med sig ind i voksenlivet – typisk i form af ringere sundhed, lavere uddannelse og lønninger og en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet.

På den måde hæmmer børnefattigdom både sammenhængskraften i vores samfund og den sociale mobilitet i fattige og udsatte grupper. Det er et menneskeligt og samfundsmæssigt svigt, som vi ikke kan være bekendt.

Regeringen og Folketinget bør straks tage skridt til at forbedre levekårene for de fattigste børnefamilier, sådan som det er varslet i det forståelsespapir, som danner grundlag for den nye socialdemokratiske regering. Men vi skal også forsøge at gøre en ekstra indsats i Aarhus.

Derfor vil jeg og Socialdemokratiet arbejde for, at vi styrker beskæftigelses- og uddannelsesindsatsen for borgere på kanten af samfundet. Uddannelse og beskæftigelse skaber aktive medborgere og er samtidig en vigtig nøgle til både social mobilitet og god integration.

Jeg håber, at fattigdomsredegørelsen og de forestående budgetforhandlinger giver anledning til, at byrådet både vil prioritere og igangsætte yderligere initiativer til at forebygge og bekæmpe den voksende børnefattigdom i Aarhus Kommune.

Danmark er et alt for rigt land til, at børn skal vokse op i fattigdom.

Kristian Würtz. Foto: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce