Annonce
Mærk Aarhus

Løb dig i form gennem den mørke tid

Foto: Lone Dybdal/Aarhus 1900 AL
Med ophævelsen af alle COVID19-restriktioner er det igen blevet tid til at dyrke løbefællesskabet. Hvad enten du ønsker at smide nogle af de ekstra kilo, som nedlukningen påførte dig, eller du har en ambition om at løbe en halvmaraton til næste sommer, ja så er det bare om at snøreløbeskoene! Søndag den 7. november lyder startskuddet til 1. runde af Kamstrup Nytårsløbene

Corona-nedlukningen var i den grad en bet for løbeglade aarhusianere. Først blev byens store, årlige halvmaratonløb, BESTSELLER Aarhus City Halvmaraton 2020, aflyst. Med et aftagende smittetryk tegnede tingene i foråret imidlertid lysere, men alligevel måttearrangørerne fra Aarhus Motion i starten af maj med knuste hjerter atter meddele de mange tilmeldte, at det heller ikke blev i år, at de i samlet flok skulle løbe de klassiske 21,1 km gennem byens gader.

Nu er der så endelig genåbnet for masseevents, og har man ambitioner om at træne sig op til halvmaratonløbet den 12. juni 2022, er det nu man skal i gang. Det kan passende ske den 7. november med årets første runde af Kamstrup Nytårsløbene, hvor distancen enten er 5 eller 10 km. Traditionen tro finder den festlige sidste runde sted den 31. december, hvor alle deltagere diverteres med bobler og kransekage.

- Lige nu har vi flere tilmeldte, end vi havde på tilsvarende tidspunkt i 2019. Hvad det skyldes, er jeg ikke sikker på, men det er i hvert fald dejligt og positivt, lyder det fra Ditte Sofie Søndergaard, projekt- og eventarbejder i arrangørklubben Aarhus 1900 Atletik & Løb.

Ind gennem Tivoli Friheden

Ved at lade deltagerne starte i små grupper à ti, lykkedes det i fjor at gennemføre de sidste to runder af løbsserien trods forsamlingsloftet. I år byder der igen på en nyskabelse, nemlig den 2. runde den 25. november, som mod sædvane ikke afvikles søndag formiddag, men på en torsdag aften. Her vil løberne blive sendt en tur ind gennem det ellers lukkede Tivoli Friheden, mens resten af ruten vil være oplyst med kæder af levende lys.


Kamstrup Nytårsløbene 2021 består af fire motionsløb i november og december, hvor man kan vælge at løbe enten 5 eller 10 km. Ruten er forskellig fra gang til gang, men alle afdelinger har start og mål ved Aarhus Atletik- og Løbeakademi (tidl. Marselisborghallen) ved Havreballe Skovvej.

Søndag d. 7/11: STARTSKUDDET

Torsdag d. 25/11: LYSLØBET (kl. 18)

Søndag d. 12/12: JULELØBET

Nytårsaftensdag 31/12: NYTÅRSLØBET

Med undtagelse af den 25/11 er der start i tidsrummet kl. 9-11.


Det koster 175 kr. at deltage i hver runde (Nytårsløbet dog 225 kr.) – børn under 15 år 110 kr. Ved tilmelding til alle fire runder er prisen 600 kr.

Arrangør: Aarhus 1900 Atletik & Løb

Mere info: https://www.1900al.dk/nytaarsloebene

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden