Annonce
Aarhus

Løb med mirakel-triatleten Camilla Pedersen

Til foråret kan du stille op i Wings for Life World Run i Aarhus, hvor triatleten Camilla Pedersen også er med.

Et ophold på Hammel Neurocenter, efter at have tilbragt 19 dage i koma, var med til at få en af Danmarks dygtigste triatleter tilbage til sporten. Det var en ulykke på en træningstur på cyklen, der sendte Camilla Pedersen i asfalten. Men på nærmest mirakuløs vis kom hun ovenpå igen.

Annonce

I lørdags blev hun hædret i Herning ved Årets Sportsnavn 2014 og fik endda også BTs Guld.

Hæderen kommer efter et år, hvor hun vandt VM i triatlon ved at have tilbagelagt fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb.

Priserne er et bevis på, at hun har kæmpet sig tilbage til livet, og det er den primære årsag til, at hun vælger at stå i spidsen for det globale og mest unikke velgørenhedsløb, når startskuddet går for »Wings for Life Run« i Danmark d. 3. maj i Aarhus.

»Din drøm i dag, kan blive dit mål i morgen! Jeg deltager i Wings for Life World Run, og håber at motivere andre til at tro mere på sig selv, og blive ved med at kæmpe for at nå deres personlige mål. Jeg har selv været igennem en lang proces, ved hvordan det føles at miste førligheden, ikke kunne dyrke min sport og bevæge mig uafhængigt af hjælpemidler. Derfor løber jeg den tredje maj for at støtte den gode sag,« udtaler Camilla Pedersen.

Wings for Life Run er et unikt løb. Det omfatter hele spektret af løbere, og alle - fra motionister til professionelle ultraløbere - kan deltage. Løbet har ingen fast distance - deltagerne vil derimod blive forfulgt af en flytbar målstreg i form af en bil, der hele tiden accelererer i fart. Hver deltager i hele verden vil starte på nøjagtig samme tid, og aldrig har verden set et lignende løb.

Hele ideen bag løbet er at støtte organisationen Wings for Life's mission, som er at forbedre forskningen inden for reparation af rygmarvsskader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce