Annonce
Sport

Løbeskoene er fundet frem: Århus Håndbold skal i endnu bedre form til den nye sæson

Nikolaj Læsø bliver en af de profiler, der skal trække et endnu større læs i bagkæden i den nye sæson. Foto: Ole Nielsen
Der skal lægges ekstra lag på Århus Håndbolds kondition i den nye sæson. Derfor har ligaholdet taget hul på løbetræningen langt tidligere i forberedelserne.

HÅNDBOLD: Der skal lægges et lag ekstra på konditionen til den kommende sæson. Sådan lyder meldingen fra staben omkring Århus Håndbolds ligaherrer. Klubben har i de seneste to sæsoner været forskånet for de helt store skader, men har lige manglet en procent eller to, når man har skulle kæmpe om point med den øverste top. Derfor har spillerne fået besked på at finde løbeskoene frem lidt tidligere end de har gjort i de senere år. Udover fire træninger om ugen, hvor spillerne har to pas i hallen og to i styrkelokalerne, så bliver der lagt to ugentlige løbepas oveni forberedelserne frem mod efteråret.

- Vi vil gerne se om vi kan løfte konditionen en smule frem mod den nye sæson og derfor er vi begyndt lidt tidligere i år med løb. Det handler blandt andet om, at truppen ikke ser ud til at have samme bredde som i den forgangne sæson og derfor skal vi have skabt et fundament, der gør os stærkere over en hel sæson. Vi har ingen forventninger om, at vores spillere skal kunne præstere på deres maksimale gennem 60 minutter, men vi vil gerne have, at vi kan holde trykket på vores modstander lidt længere end vi eksempelvis har gjort, siger Århus Håndbolds assistenttræner Simon Sørensen og tilføjer, at der selvfølgelig er positioner og roller på et hold, hvor det er utopi at tro, at spillerne kan holde sig på maksimalt hele tiden. Man vil bare gerne endnu tættere på.

- Hvis vi ser på de seneste år, så har vi ikke været ramt af skader, der skyldes overbelastning. Det har været andre ting, der har gjort sig gældende. Det skal vi som minimum fastholde. Du kan ikke gardere dig imod, at Torben Petersen eksempelvis rammer overliggeren og returbolden ryger lige ud mod ham, så han komme til at træde på bolden og vrikke rundt, siger Simon Sørensen.

Annonce

Ungdommen skal supplere

Som udgangspunkt er der ikke en afløser for Sebastian Henneberg lige i støbeskeen. Det har Århus Håndbold meldt ud. Derfor er der også fokus på, at de tilbageværende profiler styrkes, ligesom de unge, der skal fungere som gardering, er endnu bedre klar.

- Vi ved ikke om der kommer andre for Sebastian, så derfor arbejder vi ud fra, at de unge kan tage et skridt op og blive endnu bedre. Der er ikke en forventning om, at de skal komme helt nede bagfra og tage over for ham. Det bliver mere Torben Petersen og Nikolaj Læsø, der forhåbentligt kan træde endnu højere op og så skal de unge fungere som gardering og fylde ud der, hvor de to andre ikke kan gøre det længere, siger Simon Sørensen.

I denne tid er truppen derfor delt op i to grupper, så man på skift er i hallen eller i styrkelokalet for at lægge ekstra lag på, fortæller den fysiske træner Morten Frank.

- Det handler mest af alt om at få lavet en base, som vi kan bygge videre fra. Det er selvfølgelig lavet meget fleksibelt, så hvis nogle af spillerne har brug for mere haltræning eller Erik gerne vil have dem over til individuel træning, så kan der ændres på det, siger Morten Frank og understreger i samme moment, at det dog kun er Moussa Dembele, der er frataget fra at snøre løbeskoene på grund af sin ryg. Til gengæld laver han en anden form for konditionstræning.

Slutrunde eller opstart i Aarhus

Bagspilleren er en af fem spillere, der er på tale til VM for U21-landshold i Spanien i juli måned. Sammen med Mathias Møller, Nikolai Vinther og Christoffer Bonde er han udtaget til landsholdets kommende tests i Odense. Derudover er Anton Laursen også en del af U21-landsholdets bruttotrup.

- For nogle spillere vil det være godt at komme afsted på en slutrunde, mens det for andre kan være bedre givet ud at blive hjemme og få en fuld opstart med klubholdet. For en spiller som Mathias Møller vil det være godt at komme ud og spille en masse minutter, mens det kan være anderledes for en type som Anton Laursen, der kan komme til at sidde på bænken i store dele af en slutrunde, fordi han deler plads med Emil Lærke, som spiller helt forrygende for tiden. Anton vil formentlig have bedre af at blive i Aarhus og spille mange minutter i træningskampene i vores opstart, siger Simon Sørensen og tilføjer, at bliver den over to meter høje bagspiller udtaget til VM, så skal han naturligvis tage afsted.

Århus Håndbold vil ikke stille sig på tværs.

- Der kan også være meget læring forbundet med en slutrunde, siger Århus Håndbolds assistenttræner Simon Sørensen, der selv kommer til at være væk fra ligaholdet i opstarten, da han skal stå i spidsen for det U19-landshold, der skal spille om VM-guld i Makedonien i begyndelsen af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce