Annonce
Kultur

Løgne fra ligusterhækken

Med »Bag hegnet« træder instruktør Anni Bjørn og ensemblet B79.2 nye veje. De er beærede over at få lov til at sætte liv på ordene i det helt nye manus fra Caroline Cecilie Malling. Foto: Axel Schütt

Fordommene blomstrer i fuldt flor på villavejen i Caroline Cecilie Mallings »Bag hegnet«, som har urpremiere på Teater Katapult.

De færreste kan se sig fri for fordomme. De dukker indimellem op og viser deres grimme ansigt. Sådan er det også i forestillingen »Bag Hegnet«, der prikker til vores fordomme om 'de andre'.

Forestillingen er skrevet af den fremadstormende, unge dramatiker Caroline Cecilie Malling, og den har ur-premiere på Teater Katapult på Godsbanen, der også opsatte dramatikerens første stykke »Stol på Alice« tilbage i 2006.

Teatret samarbejder om produktionen med det nye ensemble B79.2, som består af de tre skuespillere Majken Blaess Møgelbjerg, Claus Lund og Thomas Biehl.

Det er de tre skuespilleres første forestilling under det navn, men de har tidligere arbejdet sammen i flere konstellationer. Deres mål med B79.2 er at komme til at spille mere ny, dansk dramatik.

»Bag hegnet« er en meget anderledes tekst, fordi der ikke er en decideret dialog. Som spiller er der ingen gamle traditioner at læne sig op ad,« forklarer Thomas Biehl.

En collage af billeder

Instruktør, Anni Bjørn, træder også ad nye stier med Caroline Cecilie Mallings tekst.

»Da jeg læste manuskriptet første gang, tænkte jeg »yes«, for det havde et strøg af noget internationalt. Som instruktør er der ikke meget at holde det op imod, for hun er en ret nyskabende dramatiker. Så det er både en frihed, men også en smule skræmmende.

Samtidig er vi beærede over, at vi får lov til for første gang at sætte liv på nogle helt nye ord,« siger Anni Bjørn.

Hun sammenligner manuskriptet med en collage af billeder med forskellige handlingsforløb, der fletter ud og ind mellem hinanden, som man kender det fra filmene »Magnolia« og »Pulp Fiction«.

»Bag hegnet« udspiller sig på en dansk villavej, hvor fordomme om andre trives i bedste velgående bag ligusterhækken.

Et ungt par flytter ind på vejen, hvor man ikke skal være meget anderledes for at stikke ud fra mængden.

»Bag hegnet« er en beretning om usagte mistanker, som vokser og bliver til virkelighed, når der sladres over hegnet.

»Det handler om skepsis, forbehold og sladder. Handlingen foregår på en villavej, men det kunne være hvor som helst,« beskriver Anni Bjørn.

De tre spillere fungerer som fortællere i forestillingen, og skifter imellem forskellige karakterer, der beretter ud fra deres synspunkt.

Publikum bliver også inddraget, når spillerne rykker ud på tilskuerpladserne, for hvem er så bag hegnet?

»Det kræver et opmærksomt og intelligent publikum, at følge med, men jeg tror til gengæld også, at det er en forestilling, som man tænker videre over, når man går ud af salen,« fortæller Thomas Biehl.

Lokal forankring i Aarhus

Teatertruppen B79.2 har langsigtede planer og har allerede endnu en forestilling fra Caroline Cecilie Mallings hånd i støbeskeen. Manuskriptet skulle være klar til efteråret.

»Vi gør det også for at sige: Aarhus kan godt selv. Den lokale forankring betyder rigtig meget. Der er nærmest ikke flere ensembler tilbage i byen, på nær Von Baden.

Det mener vi, der skal være noget mere af i en by som Aarhus. Det kan godt være, at man vil være kulturhovedstad, men man kan ikke købe sig til det hele i 2017, hvis ikke der er groet noget op, som man har støttet undervejs,« siger Thomas Biehl.

Forestillingen »Bag hegnet« får ur-premiere 21. maj på Teater Katapult på Godsbanen.

Annonce
Frustration for fuld udblæsning. Claus Lund (tv), Majken Blaess Møgelbjerg og Thomas Biehl beretter om fordommene på en villavej. Foto: Axel Schütt

Bag Hegnet

»Bag hegnet« er skrevet af dramatiker Caroline Cecilie Malling.

Medvirkende: Majken Blaess Møgelbjerg, Claus Lund og Thomas Biehl, som tilsammen udgør ensemblet B79.2.

Instruktør: Anni Bjørn.

Forestillingen bliver produceret af B79.2 i samarbejde med Teater Katapult.

»Bag hegnet« vises på Teater Katapult, Godsbanen, med urpremiere 21. maj. Kan ses frem til og med 15. juni. Se spilletidspunkter og billetinfo på www.katapult.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce