Annonce
Kultur

Løjerlige figurer med finurlige titler

<p>Oven er fyldt med figurer, der er klar til at blive brændt. Disse kan ses i færdig udgave ?på lørdag i Ginette Wiens værksted. Foto: Hans Petersen</p>

42 kunstnere i Aarhus åbner dørene for vi andre - Ginette Wien er en af dem.

Annonce

Hos Ginette Wien kan du få dig et godt grin og en god oplevelse. Hun leger med dyr, figurer og ord.

<p>Fugl med mål og med. Foto: Hans Petersen</p>

Den 54-årige århusianske kunstner er en af 42, der i den kommende weekend åbner dørene for alle vi andre.

Åbne Døre 2015

  • 42 kunstnere åbner deres værksteder i Aarhus.
  • Fernisering fredag 20. marts kl. 17-19 i ArtGallery-PS, Mejlgade 16 B, 8000 Aarhus C, hvor hver kunstner er repræsenteret med et værk. Åbningstale af Tom Jørgensen, Kunstavisen.
  • Lørdag 21. marts og søndag 22. marts åbner kunstnerne deres atelierer og værksteder. Begge dage kl. 11-17. ArtGallery-PS er åben i samme tidsrum hele weekenden.
<p>Høns i flok. Foto: Hans Petersen</p>

Kom og se, hvad vi laver på værkstederne, er deres motto.

Ginette Wien arbejder i Marselisborg Allé 24, inde i gården i et hyggeligt værksted, hvor hun har tilbragt mange af dagens timer de seneste 15 år.

Annonce

Kunst på drivtømmer

Hun skaber figurer i inciterende farver og former.

Det nyeste påhit er at sætte figurerne op på drivtømmer, som hun har fundet ved Jomsborg - det er den klub for vinterbadere, hvor hun tre gange om ugen dypper tæer og krop i det kolde vand for at være klar til dagen ved leret, farverne og brændeovnen.

Annonce

Underviser skolebørn

Inspiration henter hun mange steder, blandt andet hos de mange skoleelever hun underviser i kunst i Aarhus Billed- og Medieskole.

Her til påske kan resultatet af det ses på fire skoler i Aarhus kommune, Katrinebjergskolen, Laursens Realskole, Elsted Skole og Ellekærskolen i Vejlby.

Påsken i billeder, hedder det og er resultatet af nogen tids arbejde.

»Undervisningen giver mig et godt sammenspil med omverdenen og det virkelige liv,« siger hun, der også jævnligt får besøg på værkstedet af kunder eller andre, som lige falder ind.

Annonce

Blik for detaljen

Hun har som regel gang i en masser dyr og figurer, men lige nu også krukker til blomster, lavet som om de er foret indvendig, og foret står ud.

En af figurerne på drivtømmer har titlen »En vigtig besked fra en fjern slægtning« - som om tømmeret er kommet drivende langvejs fra. Der er også en fugl med et ret stort, grønt næb. Den hedder »Flink fyr«.

»Jeg elsker den krølle, den har på mundvigen. Kan du ikke se det udtryk, den har,« siger hun og peger på næbbet. Sådan har hun blik for detaljen.

Du kan selv opleve det på lørdag. Men kun lørdag. For selv om de øvrige 41 kunstnere - på nær én - holder åbent både på lørdag og søndag, har Ginette Wien kun åbent lørdag.

Hun har for længst lovet sig ud til et arrangement søndag, hvor hun kaster om sig med viden om kunsten. Og der er fuldt hus, så godt og vel. Det håber hun og de andre også der bliver i værkjtederne i weekenden.

Annonce

Her er det

Det er muligt at få et overblik og smagsprøver på, hvad man kan opleve allerede fredag kl. 17-19 i Art Gallery PS, Mejlgade 16B.

Ellers er det kl. 11-17 i værkstederne lørdag og søndag.

Du kan finde dem alle på www.aabnedoere.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce