Annonce
Indland

Løkke om slotsophold: Selvfølgelig har jeg selv betalt

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I 2016 fik Løkke hjælp til julegave. Statsministeren skriver, at han selv har betalt for gaven til hustruen.

Ejeren af Dragsholm Slot sikrede i 2016 statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) et ophold på slottet.

Det skriver Ekstra Bladet, der ikke har kunnet få klar dokumentation for, hvem der betalte opholdet.

Statsministeren skriver dog selv på Twitter, at "selvfølgelig har jeg selv betalt".

Ifølge avisen bad Løkke i en sms 23. december 2016 slotsejer Mads Bøttger om hjælp til en ekstra julegave til sin hustru, Sólrun.

- Kan vi slå en hurtig handel af om en fredag til søndag på Dragsholm Slot (...) i løbet af foråret? (...) Bh. – og tak fordi du gad løbe med – Lars Løkke’ skrev statsministeren i sms'en ifølge Ekstra Bladet.

Løkke og Bøttger kender hinanden fra Løkkes løbenetværk på Marienborg. Desuden har Løkke tidligere holdt et stort regeringsseminar på Dragsholm Slot.

Ifølge Ekstra Bladet oprettede Mads Bøttger samme dag, som han modtog sms'en fra Løkke, et gavekort på et gastronomiophold til to personer med en varighed på tre dage. Det har en værdi af 5910 kroner.

Herefter havde Mads Bøttger i sinde at få bragt gavekortet hjem til Løkkes adresse.

Det er nemlig "nærmest en borgerpligt" at hjælpe statsministeren, når han er i nød, konstaterede Mads Bøttger over for sine medarbejdere. Samtidig bemærkede slotsejeren, at "den ene tjeneste er den anden værd".

Det skriver Ekstra Bladet, der påpeger, at det ikke står klart, hvilke tjenester der skal være tale om.

To eksperter påpeger over for Ekstra Bladet, at de finder forløbet problematisk.

Natascha Linn Felix, formand for den danske afdeling af den anerkendte antikorruptions-organisation Transparency International, fortæller, at oplysningerne "får rigtigt mange alarmklokker til at ringe".

Og Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig forvaltning ved Syddansk Universitet, kalder Løkkes korrespondance med slotsejeren "helt uhørt".

Ekstra Bladet har interviewet Mads Bøttger og senere fået en uddybning på sms.

I sms'en forklarer han, at der 23. december 2016 blev udstedt et midlertidigt ikkeaktiveret gavekort til lejligheden.

Ifølge ham blev opholdet booket i sensommeren, og der blev efterfølgende fremsendt faktura på det aktuelle ophold og forplejning. Denne faktura er betalt, skriver han.

- PET betalte ved afrejsen for indkvartering og forplejning. Jeg kan i henhold til gældende branchepolitik ikke udlevere nogle dokumenter, lyder det videre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce