Annonce
Aarhus

Lørdag åbner parken: Tivoli Friheden går i højden

Marketingchef Morten Palm Andersen på den nye, grønne plads. Den parabollignende genstand bag ham er blomsten, der leverer energi til springvandet, når solen skinner. Til venstre den nye bygning til boder og spil. Foto: Axel Schütt
Nyt, grønt torv skal skabe hyggestemning og bruges til at varme op til Fede Fredage.
Annonce

AARHUS: Når man kommer i bekneb for plads og ikke kan udvide sit område, hvad gør man så? Man går i højden.

Det er lige nøjagtig det, Tivoli Friheden gør i denne sæson.

Forlystelsesparken i skoven får både det 65 meter høje "Hjertekig" og en svævebane.

Ingen af dem er dog klar, når parken åbner lørdag.

Det er derimod et helt nyt, hyggelig område, "Den grønne plads". Efter at rutsjebanen "Orkanens øje" har aftjent sin mangeårige værnepligt og derfor fjernet, er området sat i stand.

- Det er meningen, at gæsterne her kan hygge sig, og op til Fed Fredags-koncerterne, kan de varme op her, men vi leverer musik af nogle upcoming musikere og sangere, fortæller Morten Palm Andersen, marketingchef i Tivoli Friheden.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden åbner lørdag 13. april kl. 11.30-19. Motor Mille giver show på Friluftsscenen hver dag til 22. april kl. 14.
Annonce

Blomst samler energi

På hyggepladsen er både en bygning tegnet af arkitekt Johan Gjøde - manden bag Den Uendelig Bro ved stranden neden for Varna - et springvand og en stor symbolsk blomst. Den åbner sig, når solen skinner og samler energi, som driver springvandet. I huset er samlet boder og spil, der tidligere har stået andre steder i parken.

- Med hensyn til "Hjertekig" håber jeg, det kan blive en slags vartegn ikke bare for Tivoli Friheden, men også for Aarhus. Det skulle gerne være klar i slutningen af maj eller begyndelsen af juni. Gæsterne kan vælge to udgaver. I den ene får man en panoramatur, i den anden far man et pludseligt fald med i købet, alt sammen i højden, siger Morten Palm Andersen, der siger om svævebanerne, at de indtil videre er udskudt i fire uger.

Annonce

Åbner senere i år

Tivoli åbner sæsonen senere end de foregående år, og der bliver fem åbningsdage færre end sidste år.

- I alt holder vi åbent 142 dage. Vi går meget efter en helårsforretning med sæsoner i sæsonen, for eksempel julemarked, hallooween og nu påske, som vi slår os mere op på end tidligere. I år har vi børnenes tv-helt Motor Mille alle dage i påsken, som falder sent i år. Senere på året gør vi endnu mere ud af halloween og julemarkedet og vil slå på events, siger Morten Palm Andersen.

Han oplyser, at Tivoli Friheden stadig arbejder på at lave en forhøjet og større udendørs scene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce