Annonce
Kultur

Lørdag i musikkens tegn: Plademesse og gratis koncerter

Til en rigtig plademesse hører der sig naturligvis lidt musik til. Det står Henrik Pedersen for, når Aarhus Plademesse slår dørene op på lørdag kl. 10. hvor den lokale DJ spiller alt fra rock og balkan-jazz til elektronisk musik. Dog på et mere moderne anlæg end det på billedet. Arkivfoto

På lørdag bliver Århus Plademesse afholdt for 5. gang. Samme dag indtager den rytmiske musik byen på 18 scener til en række gratiskoncerter.

AARHUS: Folk som værdsætter rytmisk musik kan roligt sætte en hel dag af til deres passion på lørdag.

Om eftermiddagen og aftenen bugner byen af musikalske tilbud på Godsbanen og flere scener rundt omkring i byen, hvor bands fra nær og fjern vil få ørevoksen til at vibrere hos de fleste. De mange gratis koncerter markerer afslutningen på Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Samme dag kan folk med hang til sorte vinyler eller skinnende CD'er udvide deres private repertoire ved at kigge forbi Aarhus Plademesse i Stakladen på Aarhus Universitet i tidsrummet 10 til 15, hvor man kan bladre i tusindvis af brugte og helt nye musikalbums.

- Der er især sælgere, både private og professionelle, som har spændende brugte og nye vinyler med på vores messe. Men der er også sælgere, som udelukkende har CD'er med. Jeg tager selv kasser med såvel LP'er som CD'er med, fortæller Jens Gladsamler Nicholaisen fra Odense, som afholder messen sammen med Mads Nordestgaard fra Reverb, en af de nyere vinylbutikker i Aarhus.

Mads Nordestgaard fra Reverb er med til at lave plademesse i Stakladen. Foto: Flemming Krogh
Der plejer at være trængsel ved kasserne med nye og brugte LP-plader og CD'er, når Aarhus Plademesse åbner dørene fire gange om året. Næste gang er på lørdag i Stakladen kl. 10.00.

Det er 5. gang de to afholder Aarhus Plademesse, som de startede, da de mente, der skete for lidt på den front i Aarhus.

- Vi kan mærke, interessen for at købe sin egen musik vokser. Både de unge og lidt ældre vil gerne have et album i hænderne. Det føles anderledes og giver en anden oplevelse end streaming fra nettet, fortæller Mads Nordestgaard fra Reverb i Nørregade, som i over et halvt år har trukket kunder til i alle aldre.

En af hans kolleger i Aarhus, Henrik Pedersen, som åbnede butikken Østvinyl for nogle måneder siden, har tilbudt at stille op til Aarhus Plademesse for at vende plader.

- Jeg håber, det bidrager til stemningen på messen, når jeg stiller op med mine singler, siger den lokale DJ, som også tager nogle salgskasser med til messen, som han kan sælge fra, imens han vender plader.

Der plejer at være trængsel ved kasserne med nye og brugte LP-plader og CD'er, når Aarhus Plademesse åbner dørene fire gange om året. Næste gang er på lørdag i Stakladen kl. 10.00. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Kultur

Sonja Oppenhagen: - Kunst er lige så vigtigt som den vitaminpille, man skal have hver morgen

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce