Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Der tegner sig en positiv tendens i Aarhus - og vejret kan kun hjælpe yderligere

Smittetrykket i Aarhus falder i øjeblikket, og med udsigt til godt vejr den næste uge, vil det formentlig fortsætte. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Smittetilfælde, positivprocent og antal indlagte er på vej i den rigtige retning, viser lørdagens coronatal.

AARHUS: Der tegner sig en positiv udvikling i antallet af positive coronatest i Aarhus.

Efter at være klatret op i flere uger for at kulminere med 90 nye smittede 31. marts, er det siden gået nedad.

Lørdagens tal viser nemlig, at der er 63 nye tilfælde i kommunen, og mens det stadig er et højt niveau, så er det en udvikling i den rigtige retning med smittetal for de tre foregående dage på henholdsvis 84, 78, 70.

Annonce

Positivprocenten i Aarhus for de seneste syv dage falder også fra 1,42 fredag til 1,32 lørdag.

Lars Østergaard, der er ledende overlæge og professor på Aarhus Universitetshospital, har tidligere på ugen understreget, at der heller ikke er nogen grund til bekymring over de nuværende smittetal.

Samtidigt er der udsigt til en hel uge med høje temperaturer i hele landet med masser af sol, og har vejret samme betydning for smittetrykket som sidste år, så vil tallene formentlig falde yderligere den kommende uge.

Rundt om Aarhus er der relativt lave tal igen. Odder har for tredje døgn i træk ingen nye tilfælde. Heller ikke Norddjurs har fundet covid-19-smittede det seneste døgn.

Syddjurs har fundet 3, og både Favrskov og Skanderborg har fundet 6.

Indlagte falder, men ikke her

Der er i alt fundet 592 nye smittede på landsplan, hvilket er et markant fald fra de seneste dage, hvor tallene har cirklet omkring de 1.000. Positivprocenten er også næsten halveret, og hedder for det seneste døgn 0,34.

Der er 11 færre indlagte i Danmark, men i Region Midtjylland stiger antallet med en til 11. Tallet for Skejby bliver først offentliggjort mandag, men de seneste dage har man blot opgjort, at antallet er "under fem".

Vaccinerede i Østjylland

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce