Annonce
Aarhus

Løsgænger i Aarhus Byråd takker nej: Jeg anser Fremad for at være et overflødigt parti

Almaz Mengesha blev valgt til byrådet i Aarhus i 2017 for Liberal Alliance. Efter partiets delvise nedsmeltning ved folketingsvalget i juni 2019, valgte hun at blive løsgænger, da hun fandt den nye leder, Alex Vanopslaghs, linje for kompromisløs. Siden har adskillige andre også forladt partiet, blandt andre to af topprofilerne, som nu har startet det nye parti Fremad. Der venter dog ingen gratis plads i Aarhus Byråd til det nye parti, for Almaz Mengeza har afvist at blive medlem Arkivfoto: Jens Thaysen
Almaz Mengesha er blevet tilbudt at blive en del af det nye parti Fremad, men hun vil ikke med om bord. Danmark har ikke brug for flere borgerlige partier, mener hun
Annonce

Aarhus: Torsdag fik Danmark et nyt parti, da de tidligere LA-profiler Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund præsenterede Fremad.

Et udbryderparti, der vil gøre op med Liberal Alliances kompromisløse linje.

I Aarhus Byråd sidder Almaz Mengesha. Hun valgte i juni i år at forlade Liberal Alliance og blive løsgænger, netop fordi ikke længere kunne stå inde for partiets linje, som ifølge hende var blevet for kompromisløs.

Så har Fremad allerede fået sit første byrådsmedlem i Aarhus her på dag ét?

- Jeg kan afsløre, at jeg har fået en henvendelse fra Fremad, men at jeg har sagt nej tak til at være med i det nye parti. Jeg synes, at de nuværende partier allerede dækker de holdninger, Fremad kommer med, og jeg har faktisk lidt svært ved at se eksistensberettigelsen, siger Almaz Mengesha.

Annonce

Svækker blå blok

Hun understreger, at hun ønsker det nye parti alt det bedste, og at hun langt hen ad vejen også godt kan være med på de værdipolitiske tanker, som ligger bag.

- Det er et udtryk for styrken i vores demokrati, at man er i stand til at stable et nyt parti på benene på den måde. Men samtidig så svækker det blå fløj, for alle kommer til at stemmehugge ved hinanden. Vi så det ved seneste folketingsvalg med Klaus Riskærs parti og Stram Kurs, der fik en masse stemmer, men ikke kom ind, siger Almaz Mengesha.

Du er stadig løsgænger. Når du ikke kan se dig selv hos Fremad, er der så andre af de eksisterende partier, du passer bedre ind hos?

- Nu har jeg været løsgænger et halvt års tid, og det har faktisk været rigtig godt for mig. Det har givet arbejdsro. Hvad der skal ske i fremtiden, det har jeg ikke taget stilling til endnu. Kun at det ikke bliver som en del af Fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce