Annonce
Aarhus

Løsladt onsdag, anholdt torsdag og varetægtsfængslet fredag: Sigtet for at bryde tilhold 66 gange

Retten i Aarhus skulle fredag tage stilling til, om en 54-årig mand skulle varetægtsfængsles sigtet for at bryde et tilhold 66 gange - han afventer afsoning efter dom om stalking i samme sag. Arkivfoto: Axel Schütt
54-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han ønskede selv løsladelse, så han kan få hjælp hos en terapeut.

AARHUS: Det var en brødbetynget 54-årig mand, der tog plads i retten fredag eftermiddag, sigtet for at bryde et tilhold, ekskonen har fået mod ham, intet mindre end 66 gange.

Det skal nemlig ses i lyset af, at han 25. september var på anklagebænken i Retten i Aarhus tiltalt for at have brudt samme tilhold 1.516 gange – en tilståelsessag som kostede fire måneders ubetinget fængsel.

Under domsafsigelsen i den sag sagde han afslutningsvis, at han ikke havde noget ønsket om at kontakte ekskonen igen, og at han nu ville videre med sit liv.

Annonce

Facebook-billede gik lige i maven

Efter dommen 5. september ankede den 54-årige og hans forsvarer straf-udmålingen til landsretten, en sag der er berammet i december – han blev dog varetægtsfængslet frem mod den kommende ankesag.

Men som følge af proportionsprincippet, hvilket skal sikre, at der ikke er et misforhold mellem længden på varetægtsfængslingen og længden på dommen, så løslod Vestre Landsret den 54-årige 16. oktober – og herefter gik det så galt igen.

Efter løsladelsen tog han hjem til sin mor, hvor han bor i øjeblikket, og tjekkede sin mobil, som han ikke har haft under varetægtsfængslingen.

- Jeg gik på Facebook og så et billede af min storsmilende ekskone med sin nye kæreste. Det gjorde ondt, det gjorde mig rigtig ked af det. Vi har haft 14 år sammen, og det plejede at være hende og jeg, der stod på sådan nogle billeder, så det gik lige i maven, sagde den 54-årige i retten fredag.

Herefter købte han en flaske gin og 12 stærke øl, som han satte sig til at drikke i morens hus, og ifølge anmeldelsen sendte han kl. 18.20 den første sms til sin søns mobil. En sms, der i løbet af få timer blev til 66 beskeder, hvoraf en lang række af beskederne var direkte henvendt til ekskonen.

- Jeg nægter mig skyldig forstået på den måde, at jeg var så fuld, at jeg ikke kan huske, at jeg indledte sms-samtalen med min søn. Jeg var tordnende fuld og kan ikke engang huske, at jeg kom i seng, men undervejs i sms-samtalen fik jeg en fornemmelse af, at det var min ekskone, der svarede mig og ikke min søn, sagde den 54-årige.

Jeg har brug for hjælp

Anklageren ønskede den sigtede mand varetægtsfængslet i fire uger, da der er begrundet mistanke for gentagelse.

Også i fredagens grundlovsforhør tog den 54-årige mand ordet til sidst og bad om løsladelse.

- Det kan lyde komisk, men jeg har ingen intentioner om at starte en samtale med min ekskone mere. Jeg vil gerne i behandling og har fundet en terapeut, som måske kan hjælpe mig. Jeg har brug for hjælp. Og det får jeg jo ikke, hvis jeg sidder i arresten, sagde han afslutningsvis.

Dommeren fulgte dog anklagerens anmodning, og den 54-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger.

Den afgørelse blev ikke kæret. Næste retsmøde er 15. november.

Der er navneforbud i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];