Annonce
Debat

L(ø)kke-kuller?

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Således heller ikke den abstrakte idé om at flytte udviste udlændinge ud på en øde ø. Som journalist bør man som bekendt ikke tage parti og altid belyse enhver sag fra mindst to sider. Så lad os ekspandere ø-historien med såvel faglige som samfundsrelevante briller.

Danmark er et sandt ø-rige med mere end 400 øer, hvor af kun omkring 80 er beboede. Så vi har rundt regnet cirka 300 øer, hvor ingen åbenbart vil bo. Hvis vi kan sende kriminelle ud på en ø, kan vi vel lige så vel skippe alle de andre, vi heller ikke kan lide, eller dem, der virkeligt irriterer os, ud på nogle af de øvrige øer? Udviklingsmulighederne er ubegrænsede, og jeg starter gerne med konkrete forslag til, hvem der meget passende kan afskibes med en enkeltbillet:

Alle dem, der siger "handle ind", "kommentere på" eller "bedler" (der er er en grund til, at det staves b-i-l-l-e-d-e-r), fyrer vi afsted til Hjelm. Så kan de lære at tale ordentligt dansk, inden vi henter dem igen. Vi kan sende dem, der siger "en kilomet", "det lod jeg mærke til" eller "i sommers" i samme retning. Derefter kan vi tage dem, der ublu blotter deres fortykkede, misfarvede tånegle i svømmehallen og ekspedere dem til Vorsø. Her kunne man samtidig etablere et udviklingslaboratorium for neglesvamp, som reelt er et udbredt folkeproblem. Så er der Sprogø, som meget passende kan være for telefonsælgere, der lider af galopperende fornavns diarré og forstyrrer vores privatliv oftest midt i aftensmaden.

Man kan også eksperimentere med kombi-øer. For eksempel sende dem med permanent dårlig ånde til Hessel Ø midt ude i Kattegat i selskab med dem, der trykker midt på tandpastatuben - måske har de mere til fælles, end de ved.

Der er jo øer nok, så lad os også finde en ø til forældre, der højlydt udøver børneopdragelse i det offentlige rum, mens deres forkælede møgunger skaber sig over ikke at må få slik. Og en ø til bilister, der kører 40 kilometer i timen i myldretiden i overhalingsbanen og en til alle dem, der ikke fatter, at venstre side af en rulletrappe har præcis samme formål. Vi bliver nok nødt til at evakuere Bornholm, hvis der også skal være en ø alene til mænd, der ikke slår wc-brættet ned ...

Måske er Lindholm-projektet blot startskuddet på et ø-eventyr, som løser udfordringen med at befolke Udkantsdanmark, og det må ret beset også være en langt billigere proces end at omplacere alle statsinstitutionerne. Vi behøver heller ikke flere motorveje i Jylland eller en bro til Sjælland, da befolkningstætheden begge steder vil falde drastisk, når vi har tvangsflyttet alle dem, der generer os.

Med endnu en tropesommer forude vil turismen som ekstra gevinst nyde godt af en helt ny slags ø-hop, der kan sælges til velhavende kinesere: Rute 1 eksempelvis: Sprogspasserne, neglesvampene og dem med tandpastatuberne. Turen kunne ende på Slotsholmen, hvor Hr. Løkke og Madam Støj kan få deres egen skammekrog i selskab med de politikere, der har fået en næse.

PS. Jeg vil have Tunø i fred i selskab med alle de glade tosser.

Annonce

Lad os sende dem med permanent dårlig ånde til Hessel Ø i selskab med dem, der trykker midt på tandpastatuben - måske har de mere til fælles, end de ved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce