Annonce
Kultur

L.O.C. på vej med nyt album - det første i fem år

LOC udgiver nyt album - og kommer til Aarhus for at give koncert næste år. Foto: Morten Pape

Den århusianske rapper Liam O'Connor kommer med nyt album til foråret 2019. Samtidig annoncerer han fire koncerter, hvor albummet opføres i dets fulde længde.

Annonce

AARHUS: Der har længe verseret rygter om nyt materiale fra Liam O'Connor, og nu annoncerer rapperen nyt album i foråret 2019.

Når albummet kommer på gaden, er det første gang i fem år, at L.O.C. er ude med nyt materiale i fuldlængde siden pladen "Sakrilegium". 2014 bød efterfølgende på crooner projektet, EP'en "Grand Cru", og i 2016 udsendte han opsamlingen "Anno XV", der fejrede en 15 år lang karriere siden debuten "Dominologi" udkom tilbage i 2001.

Liam O'Connor er født i Aarhus i 1979 som søn af en dansk mor og en irsk far. Hans karriere begyndte i 1995, hvor han sammen med rapper, skuespiller og filmmand, Chadi Abdul-Karim, dannede rapgruppen Alzheimer Klinikken. Sidenhen var han involveret i projektet B.A.N.G.E.R.S. sammen med Aarhus V-rapperne USO og Johnson, inden han i begyndelsen af 2000'erne gik solo. Han har udgivet otte studiealbum og er landets bedst sælgende rapper.

Den århusianske rapper L.O.C. med det borgerlige navn Liam O'Connor er på vej med et nyt album. Det har fået undertitlen, "Det Danske Mareridt - Drømmen den er Vores" og udkommer til foråret 2019. Samtidig offentliggør L.O.C. en koncert i Aarhus, hvor albummet spilles i sin fulde længde. Foto: Petra Kleis
Annonce

Det danske mareridt

I de eneste fem år har brudstykker af tekster hobet sig op og nye numre taget form, inden indspilningerne til det kommende album gik i gang i foråret i Frankrig. Med undertitlen "Det Danske Mareridt - Drømmen den er Vores" og en besætning af trommer, grunge guitar, doepfer synth og en 808 trommemaskine, er den analoge proces endt i et kompromisløst udtryk, hvor musik og tekst er skåret helt ind til benet, lyder beskrivelsen i en pressemeddelelse.

- Set i lyset af hvordan musik bliver lavet og brugt i dag, har det været vigtigere end nogensinde for mig at have noget på hjerte før det var værd at skrive ned. Alt fra glæden over at komme ud på den anden side af teenagelivsleden, gennem realiseringen af at livet sagtens kunne blive værre, til ufiltrerede tanker om frygt, patriotisme, hysteriarkatet, og hvad vi nu ellers identificerer os med i min generation af selvoptagede. Det her album er så rendyrket, som det kan blive for mig, udtaler Liam O'Connor.

Det kommende album skal i begyndelsen af april 2019 opføres i dets fulde længde til fire enkeltstående koncerter i landets største byer.

Koncerten i Aarhus finder sted i Musikhuset 5. april. Billetterne bliver sat til salg fra torsdag 22. november klokken 15 her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce