Annonce
forside

LA giver statslig styrelse opsang for regelbrud

Hvis Moderniseringsstyrelsen ikke kan sørge for, at statens indkøbsregler overholdes, kan det komme på tale at udlicitere styrelsens arbejde, truer Liberal Alliance.

Liberal Alliance kalder det skammeligt, at ministerierne helt konsekvent overtræder statens regler, når de køber ind.

Reglerne siger, at når staten planlægger indkøb, skal det annonceres. Dermed kan virksomheder og leverandører få overblik over, hvilke produkter ministerierne har brug for, og på den måde får staten de bedste priser. Selv om de danske ministerier siden 2012 har haft pligt til at fremlægge planerne for kommende indkøb, er det ikke sket én eneste gang, skriver Jyllands-Posten.

Finansordfører Ole Birk Olesen (LA) mener, at pilen peger på Moderniseringsstyrelsen, der hører under Finansministeriet.

Annonce

»Det er dens opgave, men den sørger ikke for, at det sker. Måske er det nødvendigt at udlicitere Moderniseringsstyrelsens arbejde, så vi kan være sikre på, at det bliver udført,« siger han og uddyber:

»Man burde kunne forvente, at staten går foran med et godt eksempel, når det handler om at indkøbe varer og tjenesteydelser hos de private leverandører. Ellers har staten svært ved at kræve det samme af kommuner og regioner.«

De Konservative efterlyser handling, og ifølge finansordfører Mike Legarth (K) kan det komme på tale at sanktionere over for ledende medarbejdere.

»Det er dybt kritisabelt, fordi reglerne sikrer konkurrence, og at man får mest for pengene. Jeg vil indskærpe, at det er vigtigt at få fokus på de her ting, så det kommer til at virke - helst fra i morgen,« siger han.

»Det er en ledelsesopgave at sørge for, at ens medarbejdere følger de regler, man har i huset,« lyder det fra Mike Legarth.

Finansminister Bjarne Corydon (S) ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til Moderniseringsstyrelsen. Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokraterne og Radikale.

Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen Hanne Petersen siger i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at styrelsen konstaterer, »at der ikke i tilstrækkeligt omfang sker offentliggørelse af ministeriernes indkøbsplaner«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce