Annonce
Østjylland

LA i byrådet: Lad os sætte politikken fri

Linda Andrea håber at blive Liberal Alliances første byrådsmedlem i Skanderborg Kommune. Foto: Morten Pape

Linda Andrea håber at kunne sende Liberal Alliance i byrådet for første gang. Det skal blandt andet ske ved at snakke masser af politik, noget hun savner i det nuværende byråd.

BRØRUP: Jeg mangler, at den sunde fornuft bestemmer.

Udsagnet kommer fra 42-årige Linda Andrea, spidskandidat for Liberal Alliance ved efterårets kommunalvalg, og det kan faktisk bruges om flere af de ting, samtalen over køkkenbordet i hjemmet i Brørup rummer. Eksempelvis det sundhedsvæsen, lægen og ortopædkirurgen kommer fra.

- Da jeg blev uddannet i 2005, lærte jeg at tænke selv som læge. Desværre har tingene taget en vild drejning i retning af, at alt nu skal være forløbsstyret, hvilket både er ineffektivt og dyrt, siger hun.

Erfaringerne fra et trængt sundhedsvæsen var grunden til, at Linda Andrea meldte sig ind i Liberal Alliance. Hun følte, at det var det eneste parti, der for alvor var kritisk på det område.

- Jeg var VU'er i mine unge dage, men vi bliver jo alle klogere, siger hun med et bredt smil og konstaterer, at det mere er Venstre end hende selv, der har flyttet sig.

Kommunalvalg

Avisen sætter i øjeblikket fokus på de nye spidskandidater til efterårets kommunalvalg.

Annonce

Forsker i skulderlidelse

Linda Andrea er dog stadig at finde i sundhedsvæsenet, hvor hun er ansat på Arbejdsmedicinsk Klinik. I øjeblikket skriver hun på en ph.d. afhandling om skulderlidelsen impingement, også kendt som indeklemningssyndrom. Forskningen, der er en del af et større projekt, har Linda Andrea præsenteret i Japan og Sydkorea, lige som hun har gæsteforelæst på University of Southern California. Og planen er, at afhandlingen skal være færdig inden kommunalvalget 21. november.

Den dag håber Linda Andrea at få stemmer nok til for første gang at sende sit parti i byrådet. Faktisk kan hun fra sit hjem se det nye rådhus på Fælleden, hvor byrådet mødes - hver gang med Linda Andrea som tilhører. Dog ikke den mest begejstrede af slagsen.

- Nu har jeg fulgt byrådsmøderne i et år, og jeg savner debatten. Jeg savner, at politikerne kommer på banen, så det ikke er juristerne, der bestemmer. Man må altså godt kunne se i byrådssalen, at politikerne ikke er enige. Jeg savner også her, at den sunde fornuft får lov at bestemme, og at borgerne ikke detailstyres ved hjælp af politikker. Sådan er det desværre ifølge Skanderborg-modellen, som jeg ikke kan sige ret meget godt om, lyder det.

Når vi har løst problemer med de kommunale kerneopgaver, altså blandt andet skole og sundhed, så er det fint at bruge penge på at støtte et orkester eller købe guirlander. Men ikke inden.

Linda Andrea
Annonce

Vil give lyd

Linda Andrea vil i det hele taget gerne have, at der bliver snakker mere politik. Derfor hilser hun Alternativets ønske om at sætte fokus på at bringe den politiske debat og samtale frem igen.

- Det er vigtigt, at vi får debatten tilbage. Borgerne i Skanderborg Kommune har krav på at høre, hvad de politikere, de har valgt, rent faktisk mener. Som tingene er nu, sker det alt, alt for lidt, siger hun.

I den seneste tid har man kunnet se adskillige læserbreve forfattet af Linda Andrea. Hun har blandt andet skudt på projekt Synlig Læring i de kommunale folkeskoler, og der er mere på vej. De politiske kerneområder bliver overadministration/bureaukrati, nedsættelse af kommuneskatten, sundhedspolitik og bekæmpelse af kommunale prestigeprojekter.

- Når jeg har en holdning til noget, så kommer den frem. Når vi har løst problemer med de kommunale kerneopgaver, altså blandt andet skole og sundhed, så er det fint at bruge penge på at støtte et orkester eller købe guirlander. Men ikke inden, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce