Annonce
Udland

Labour-leder: Rapport afslører Johnsons bedrageriske brexitplan

Yves Herman/Reuters
Med under en uge til det britiske valg går Jeremy Corbyn på ny i kødet på premierminister Boris Johnson.

Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn, er i besiddelse af en fortrolig rapport om briternes farvel til EU - brexit.

Det siger han fredag under en tale i Storbritanniens hovedstad, London.

Rapporten viser ifølge Corbyn, at premierminister Boris Johnsons planer om brexit vil have en "ødelæggende" effekt på Storbritannien.

Den afslører angiveligt også, at der vil blive indført toldkontrol mellem Nordirland og resten af Storbritannien.

- Det her er det tydelige bevis, der ubetinget viser den ødelæggende effekt, som Johnsons brexitaftale vil have på store dele af vores land, lyder det fra Corbyn, der er leder af oppositionspartiet Labour.

Premierminister Johnsons hovedbudskab forud for det britiske valg om under en uge har været, at han vil "få brexit gennemført".

Corbyn mener dog, at det slogan er vildledende. I sin tale fredag kalder Corbyn blandt andet Johnsons plan for "bedragerisk".

Labours forslag til en brexitplan er at forhandle en ny skilsmisseaftale på plads med EU. Den skal indeholde en aftale om en toldunion.

Derefter skal aftalen sendes til folkeafstemning hos briterne. Corbyn selv har lovet at tage et neutralt synspunkt i forbindelse med sådan en afstemning.

- Når først beslutningen er taget, er der brug for en premierminister, der er i stand til at tale med begge sider, hvis vi skal bringe landet sammen.

- Jeg tror, vi har fået nok af den her splittelse, siger Corbyn.

Briterne går til valg torsdag den 12. december.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce