Annonce
Aarhus

Lad Aarhus blive Berlin: Kom nu, I andre

Et interimistisk skilt fortæller, hvad det handler om. Michael Wiese og Annette Nordentoft foran butikken i Nørregade. Foto: Hans Petersen
Hvis vi er heldige, bliver det her en trend i byen, siger to, der har indtaget en tom butik.

AARHUS: De har ringet til mange og vadet byen tynd og set med egne øjne, at masser af butikker står tomme. Nu har de indtaget en af dem og opfordrer andre til at gøre det samme.

- Lad os få Berlin til Aarhus. Vi skal sætte liv i byen, i de gamle huse og skabe miljøer som i andre storbyer. Rigtig mange vil gerne gøre ligesom os, siger Annette Nordentoft og Michael Wiese.

De to kunstnere har gjort noget ved sagen og er rykket ind i den tidligere ølbar Fermentoren i Nørregade 24. Bygningen skal rives ned og har stået tom længe, så der har været en del arbejde med at shine den op. Nu er væggene hvide, der er ryddet op, og rottefælderne er fjernet fra baglokalet.

Annonce

Malerierne hænger ned fra skinner med snore og venter på at blive oplevet og måske købt, og de to kunstnere taler forventningsfuldt om åbningen og de følgende dage.

Spurgt mange

- Vi har spurgt mange steder, om vi kunne låne tomme lokaler til pop-up udstillinger. Der er virkelig mange ledige lokaler, men kun fordi vi kender ejerne her, har vi fået lov. Det er fjollet at lade butikker stå tomme. Vi forstår ikke, hvorfor de tomme ejendomme ikke bliver lånt ud til aktiviteter. Så bliver de da brugt og holdt i gang. Nabohuset her, et nedlagt værtshus på hjørnet til Sjællandsgade, står tomt og ser grimt ud. Det er ikke godt for Nørregade. Der er brug for liv overalt, siger de to kunstnere, der åbner lørdag 11. juni kl. 14-18 med fernisering.

Foreløbig er de der i 14 dage, men hvis det går godt, fortsætter de.

- Hvis vi er heldige, bliver det her en trend i byen. Et sted behøver ikke være stort, bare det giver liv i gaden, og det her må vi låne så længe, vi vil, siger de, der har lånt stedet af Emilienborg Ejendoms- og Projektudvikling ved Thorkild Kristensen.

Annonce

Du bliver så glad

Annette Nordentoft maler mest personer i alle aldre fra sin omgangskreds. Hun har blandt andet taget kurser i Svendborg og på Århus Kunstakademi.

- Jeg bruger en stor del af min tid på kunsten, og min svigermor inspirerede mig, da hun sagde, at "jeg blev så glad, når jeg havde været i gang med at male", fortæller hun, der også underviser i håndværk og design på Skæring Skole.

54-årige Michael Wiese arbejder som programmør ved siden af kunsten.

- Lige da jeg var begyndt at male, var jeg med på Copenhagen Art Fair i 2005 og solgte rub og stub. Det gav mig blod på tanden. Men efter fire år blev det ensomt. Det gav mig også stress, at indtægterne kom i klumper og ikke fast hver måned. Så tør man ikke lave fejl, bliver let låst fast og kører død i det. Af den grund har jeg nu job som programmer på halv tid, siger Michael Wiese.

Michael Wiese og Annette Nordentoft i butikken foran deres billeder. Foto: Hans Petersen

  • Nørregade 24, Aarhus. Pop-up udstilling med værker af Annette Nordentoft og Michael Wiese. Fernisering lørdag 11. juni kl. 14-18. Kan ses til 26. juni.
  • Åbningstider: Tirsdag-fredag 14-18. Lørdag 10-14. Søndag og mandag lukket.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce