Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Lad de mindste blive hjemme: Hvorfor går Medom ikke i front?

"Så jeg har lyst til at spørge Medom, hvad er det, der gør, at børn fint kan sendes af sted i vuggestue 10 måneder gamle (som er normalen), men ikke bør komme i børnehave, før de er tre år," skriver Siff Marie Sahlholdt. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Tak til Thomas Medom (SF), der advokerer for et sympatisk projekt i Aarhus Kommune, nemlig senere børnehavestart. Det er gode takter, men det kan blive endnu bedre!

Først og fremmest er jeg enig, når Medom siger, at det næppe gavner børnene, at børnehavestarten rykkes frem, og at der er videnskabelig dokumentation for betydningen af de tidlige leveår i resten af børnenes liv. Jeg er helt enig – de år har stor betydning. Megen forskning bekræfter også, at små børn har godt af at være hjemme med en kompetent forælder, hvilket vi må antage, at langt de fleste forældre i Danmark er.

Derfor undrer det mig, at Thomas Medom ikke går ind for tilskud til hjemmepasning, hvilket han gjorde tydeligt i en Facebook-debat 19. februar 2020. Det tilskud ville nemlig gøre det nemmere for mange forældre at vente med at sende deres meget små børn i vuggestue, hvis de vil. Det tilskud vil ellers give forældre større mulighed for at vælge den omsorgsform, der passer deres familie bedst, og det vil give Aarhus Kommune et ry som en kommune, hvor frihed og tillid til familier prioriteres.

Annonce


Medom ønsker at gå i front for senere børnehavestart "for børnenes skyld", som han skriver – må jeg spørge: Hvorfor ikke senere start i vuggestue for børnenes skyld?


Medom har skrevet, at "det er en omvæltning at gå fra at være den ældste i vuggestue til at være den yngste i børnehave". Det samme må på alle måder også gøre sig gældende for et lille barn, der begynder i vuggestue 10 måneder gammel.

Så jeg har lyst til at spørge Medom, hvad er det, der gør, at børn fint kan sendes af sted i vuggestue 10 måneder gamle (som er normalen), men ikke bør komme i børnehave, før de er tre år?

Jeg er med på, at normeringen er ringere i børnehave end i vuggestue, men den er altid bedst hjemme hos en forælder. Så hvorfor ikke støtte op om muligheden for hjemmepasning?

Jeg ved, at byrådet er bekymrede for integrationen, hvis det tillader tilskud til hjemmepasning. Den diskriminerende ghettolov, som SF stemte for 2018, er på – absurd vis – med til, at de ikke burde bekymre sig om det, for de børn, der øjensynligt er bekymring for, tvinges alligevel af sted.

Medom ønsker at gå i front for senere børnehavestart "for børnenes skyld", som han skriver – må jeg spørge: Hvorfor ikke senere start i vuggestue for børnenes skyld?

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce