Annonce
Debat

Lad nu konsulenterne få fred: De løser en vigtig opgave, selvom I skammer dem ud

"Jævnligt, især når der er kommunalvalg, rammer kritikken af anvendelse af konsulenter medierne. Gentagelsen er trættende, fordi den oftest ikke byder på en reel indsigt i området og en respekt for, at "konsulenter" dækker over en stor bredde af interne ansatte og vigtige samarbejdspartnere fra erhvervslivet", skriver Birgitte Nørbo. Arkivfoto: Suhirrthavathy Thiruchelvam

Jævnligt, især når der er kommunalvalg, rammer kritikken af anvendelse af konsulenter medierne. Gentagelsen er trættende, fordi den oftest ikke byder på en reel indsigt i området og en respekt for, at "konsulenter" dækker over en stor bredde af interne ansatte og vigtige samarbejdspartnere fra erhvervslivet.

Tonen og tilgangen til emnet er lige så trættende, fordi den på bedste politiske beskub er præget af unuanceret enten-eller-tænkning bl.a. delt op i rød og blå blok–tilgange og derfor savner nuancer.

En "rød tilgang" er præget af en bagudskuende forherligelse af arbejdet og "arbejderen", der foregik og levede i et industrisamfund. På dette grundlag sås der splid mellem de såkaldte "varme eller kolde hænder".

Annonce

Tilgangen rummer ikke forståelse for, at der indgår mange faggrupper og fokusområder for at lykkes kvalitativt med ydelser til borgerne. F.eks. er der rigelig dokumentation for, at lederes trivsel og stressniveau er altafgørende for kvaliteten af ydelser til borgerne og medarbejdernes varetagelse af disse.

"En "rød tilgang" er præget af en bagudskuende forherligelse af arbejdet og "arbejderen", der foregik og levede i et industrisamfund. På dette grundlag sås der splid mellem de såkaldte varme eller kolde hænder", skriver Birgitte Nørbo. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Og i denne kæde af arbejdsopgaver indgår der bl.a. interne og eksterne konsulenter med forskellige specialer indenfor det psykiske arbejdsmiljø og ledelsesudvikling.

Tendensen er også, at det værste, man kan være, er "kold hånd" og akademiker fra de bløde fag. Så man udskifter hellere disse med medarbejdere, der ikke har specialviden eller uddannelse indenfor arbejdsmiljø og ledelsesudvikling: De er billigere arbejdskraft.

Og der er mange om buddet fra denne gruppe - bl.a. for at slippe for at arbejde i de varme hænders arena præget af så få ressourcer, at man risikerer fysiske og psykiske belastninger.

En "blå tilgang" går ind for, at de offentlige ydelser skal udliciteres og sendes i udbud. Denne tilgang virker heller ikke til at kunne bidrage til en effektiv offentlig sektor.

Jeg har selv været med på sidelinjen i forhold til udlicitering af psykologydelser til ansatte. Vi var en gruppe offentligt ansatte konsulenter med gang på de lokale arbejdspladser, der samarbejdede med eksternt firma, der havde vundet udbuddet.

Den lever som vision mere eller mindre i det skjulte blandt andet hos kompetente ledere og medarbejdere, hvis råderum igen og igen indskrænkes af politikere, der vil styre helt ned i materien og hverdagen, og hos de konsulenter, man helst udskælder og ekskluderer.

Det var et glimrende samarbejde, bl.a. i forhold til at få dialoger om data fra henvendelser til det private firma for at kunne fokusere på forebyggelse af mistrivsel hos de ansatte.

Godt i gang med dette samarbejde skulle ydelsen igen i udbud - og så kan der startes forfra.

Hvad begge tilgange og den politisk styrede offentlige organisering har som problem er: At man kræver, at ansatte skal arbejde videns- og forskningsbaseret, men det er politik så åbenlyst ikke.

Derudover er der tendenser til, at politikere går helt ned i materien og ikke respekterer de kompetente ledere og medarbejdere ved at lade dem løse opgaverne baseret på netop faglighed, viden og forskning.

Og endelig: Når politikere skal ned i materien, så optager de arbejdskraft i forvaltninger med endeløse forespørgsler – så forvaltningens ansatte får mindre tid til betjening af lokale arbejdspladser. Dette betyder, der ansættes flere og flere DJØF'ere, som politikere så også kan udskamme som "kolde hænder".

Jeg savner i den grad inddragelse af viden om og nye visioner for, hvilke måder man kan organisere arbejdet på, så ressourcerne udnyttes bedst for skatteborgerne med plads til tillid til de rette kompetencer, relevant innovation, nytænkning af gamle paradigmer og organiseringer af arbejdet – og den findes:

Den lever som vision mere eller mindre i det skjulte blandt andet hos kompetente ledere og medarbejdere, hvis råderum igen og igen indskrænkes af politikere, der vil styre helt ned i materien og hverdagen, og hos de konsulenter, man helst udskælder og ekskluderer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce