Annonce
Debat

Lad os få en alternativ politisk kultur

Lad os lytte til borgerne og demokratisere den politiske kultur. Borgere og organisationer kunne f.eks. stille forslag direkte til Folketinget.

I Alternativet har vi et ønske om at ændre og demokratisere den politiske kultur og beslutningsprocessen i Danmark, så alle borgere - uanset om man kommer fra Brabrand, Brøndby eller Brønderslev - får bedre forudsætninger for at blive hørt i samfundsdebatten.

Derfor har vi netop fremsat et beslutningsforslag, som skal gøre det muligt for borgere og organisationer at fremsætte forslag direkte til Folketinget.

En tilsvarende ordningen eksisterer allerede i Finland, hvor befolkningen gennem et såkaldt Åbent Ministerium kan indsende borgerdrevne forslag, som efter formel godkendelse i Justitsministeriet og 50.000 stemmer online skal sendes til behandling i parlamentet.

Annonce

Alternativet ønsker, at der bliver indført en lignende ordning i Danmark, da vi mener, at det giver god demokratisk mening at lytte til borgerne. Muligheden for borgerdrevne forslag vil ikke blot styrke forbindelsen mellem politikerne og befolkningen, men vil også åbne op for en mere demokratisk beslutningsproces, hvor borgere i provinsen i højere grad kan påvirke den politiske dagsorden på Christiansborg.

Samtidig kan borgerdrevne forslag medvirke til udviklingen af nye og alternative løsninger på samfundsmæssige problemer, ligesom det potentielt vil fremme det politiske engagement lokalt og nationalt, fordi almindelige mennesker får et incitament til at involvere sig i vigtige spørgsmål om samfundets udvikling - for eksempel i sager med stor betydning for deres lokalområde.

Beslutningsforslaget understreger, at vi i Alternativet mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil forandre den politiske kultur i Danmark; vi vil lytte til borgerne og bygge bro mellem befolkningen og politikerne, og vi vil arbejde for en alternativ og mere demokratisk politisk kultur i Danmark.

Af samme grund afholder vi i disse dage to politiske laboratorier i Aarhus, hvor alle borgere er velkomne til at møde op og diskutere, hvordan Alternativet kan få en god og fornuftig sundhedspolitik.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Debat

Kristendemokraterne er tilfredse, men der er stadig noget at kæmpe for: Det, der ikke er svært, skal være nært

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce