Annonce
Debat

Lad os kalde en spade for en spade: Der mangler penge og retssikkerhed på handicapområdet

"Jeg savner i høj grad, at Kristian Würtz kalder en spade for en spade og råber højt ud, at økonomien halter meget på handicapområdet. En haltende økonomi, der ofte skaber en meget uhensigtsmæssig sagsbehandling, hvor der spekuleres i afslag på ansøgninger om støtte for at spare penge", skriver Claus Thomasbjerg, PR-foto

DEBAT: Fire ud af ti sager bliver fejlbehandlet på handicapområdet i Aarhus Kommune. Det er alt for mange og viser tydeligt, at der er behov for at tage skeen i den anden hånd.

Fejlene skyldes primært to ting: Sagsbehandlerne mangler efteruddannelse, og økonomien står ikke mål med at sikre retssikkerhed og den rette støtte for mennesker med handicap og deres familier.

Jeg må sige, at jeg rystede noget på hovedet, da jeg læste socialrådmand Kristian Würtz' skønmaleri: Seks ud af ti sager behandles korrekt. Derfor skal tingene ifølge rådmanden sættes i perspektiv, hvor vi skal se på proportionerne.


Derfor har SF en retssikkerhedspakke med til finanslovsforhandlinger, hvor Ankestyrelsen b.la. skal kunne idømme kommunerne en bod, når kommunen har sparet penge ved at træffe en ulovlig afgørelse, som bliver hjemvist eller ændret.


Ja tak, hr. lærer, men proportionerne for de mange, der ikke får den hjælp, de har retskrav på er sygemeldinger, skilsmisse, mistrivsel osv. For slet ikke at tale om de ca. 80 procent, der ikke klager, hvor hovedparten af dem ikke har overskuddet og ressourcerne til det.

Jeg savner i høj grad, at Kristian Würtz kalder en spade for en spade og råber højt ud, at økonomien halter meget på handicapområdet. En haltende økonomi, der ofte skaber en meget uhensigtsmæssig sagsbehandling, hvor der spekuleres i afslag på ansøgninger om støtte for at spare penge.

Derfor er der behov for at stramme op for sikre retssikkerheden. Almaz Mengesha har på vegne af Venstre stillet forslag om, at der skal være en mere grundig genvurdering, når klager bliver sendt retur fra Ankestyrelsen. Det kan være fint, men det skaber ikke en bedre økonomi på området. Og forslaget klinger hult, fordi Almaz Mengesha og Venstre stemte mod et budgetforlig, der hævede skatten en lille smule for bl.a. at lukke huller på handicapområdet. Vel vidende, at mangel på penge er er hovedproblemet for retssikkerheden på handicapområdet.

Derimod er jeg meget positiv overfor Almaz Mengeshas forslag om sanktioner mod Aarhus Kommune, hvis den bevidst bryder loven. Det er et drastisk skridt. Men det dur ikke, at kommunen kan bryde loven uden, at det har konsekvenser. Derfor skal laves sanktioner, så spekulationerne ikke længere kan betale sig.

Jeg vil sammen med SF kæmpe for retssikkerheden. Derfor har SF en retssikkerhedspakke med til finanslovsforhandlinger, hvor Ankestyrelsen b.la. skal kunne idømme kommunerne en bod, når kommunen har sparet penge ved at træffe en ulovlig afgørelse, som bliver hjemvist eller ændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce