Annonce
Debat

Lad os lave en spændende midtby og fremtidssikre Aarhus H.

Læserbrev: Hvad er det egentlig, vi vil med vores by? Det spørgsmål kan man stille sig selv, når det kommer til det fremtidige anlægsprojekt i og omkring Aarhus Hovedbanegård og Bruuns Bro. Vi ønsker os en by, som er god og leve i, opleve i og handle i. Vi vil have et Aarhus med flere åndehuller, små pladser og grønne oaser. Og vi stræber efter en bedre infrastruktur for bilisterne, den kollektive transport og cyklisterne. Ved at forny Bruuns Bro, og overdække banegraven, kan vi få et nyt og spændende byrum i Aarhus.

Selve anlægsprojektet ved hovedbanegården og Bruuns Bro er ikke noget, vi har grebet i den blå luft. Der skal gøres noget på grund af elektrificeringen af jernbanen. Der er ikke noget, der hedder status quo. Vi står over for et valg: At få sporene gravet ned eller ombygge broen og dermed skabe et levende byrum. Vi tror på, at det sidste er til gavn for byen.

Aarhus vokser og vokser. På bare ti år er befolkningstallet steget med 60.000 mennesker. Mere end 10.000 mennesker om dagen bruger togene til at komme ind til Aarhus, og det tal bliver ved med at stige. Derfor er der behov for en velfungerende infrastruktur, og vi skal tænke visionært og fremadrettet, så vi får den bedste løsning for byen. Ved at gentænke området omkring banegården, kan vi flytte busterminalen tættere på, så vi kan få samlet busser, letbane og tog ét sted.

Ved at forny Bruuns Bro og overdække banegraven kan vi lave et langt mere velfungerende byrum ved Bruunsgade, og vi får mulighed for at binde Strøget sammen med Frederiksbjerg og skabe byfornyelse i området. Vi kan simpelthen gentænke heleindretningen af Bruuns Bro. Lad os derfor gribe fat i de muligheder, der ligger i den ombygning, der skal foregå i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen. Og lad os udnytte, at staten skyder en stor pose penge i projektet.

Aarhus Hovedbanegård er smuk og arkitektonisk veludført. Mange århusianere har sikkert, ligesom os, et nært forhold til de flotte bygninger. Vi ved, at nogle borgere er bekymrede for, hvordan ombygningen kommer til at påvirke især den eksisterende vandrehal, der binder banegården sammen med Bruuns Galleri. Derfor er der eksplicit beskrevet i Aarhus Kommunes høringssvar til Banedanmark, at der skal tænkes i løsninger med så lidt indgriben i de historiske bygninger som muligt. Vi skal sikre os, at der findes en nænsom løsning for vandrehallen.

Vi er ikke i tvivl om, at vi ved at forny Bruuns Bro og overdække dele af banegraven, sikrer et spændende byrum, en bedre fremkommelighed og en helhedsløsning for den kollektive transport. Derfor er denne løsning den rette for vores by. Lad os derfor tænke visionært og fremadrettet frem for at fokusere på, hvad anlægsprojektet vil medføre af udfordringer i den etårige periode, det er estimeret til at tage. Lad os lave en spændende midtby.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Analyse: De gamle og de handicappede blev lovet flere penge - den ene part må nøjes med en slatten redningskrans

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Debat

Den lange sang om et nyt, stort stadion: Endelig en sejr til AGF… men andre svære kampe venter

Alarm 112

Travl nat for brandvæsenet: Flere containerbrande i Gellerup

Erhverv

Generationsskifte i sjette gear: Bilfamilie bygger nyt bilhus ud til Grenåvej

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Annonce