Annonce
Debat

Lad os lave en spændende midtby og fremtidssikre Aarhus H.

Læserbrev: Hvad er det egentlig, vi vil med vores by? Det spørgsmål kan man stille sig selv, når det kommer til det fremtidige anlægsprojekt i og omkring Aarhus Hovedbanegård og Bruuns Bro. Vi ønsker os en by, som er god og leve i, opleve i og handle i. Vi vil have et Aarhus med flere åndehuller, små pladser og grønne oaser. Og vi stræber efter en bedre infrastruktur for bilisterne, den kollektive transport og cyklisterne. Ved at forny Bruuns Bro, og overdække banegraven, kan vi få et nyt og spændende byrum i Aarhus.

Selve anlægsprojektet ved hovedbanegården og Bruuns Bro er ikke noget, vi har grebet i den blå luft. Der skal gøres noget på grund af elektrificeringen af jernbanen. Der er ikke noget, der hedder status quo. Vi står over for et valg: At få sporene gravet ned eller ombygge broen og dermed skabe et levende byrum. Vi tror på, at det sidste er til gavn for byen.

Aarhus vokser og vokser. På bare ti år er befolkningstallet steget med 60.000 mennesker. Mere end 10.000 mennesker om dagen bruger togene til at komme ind til Aarhus, og det tal bliver ved med at stige. Derfor er der behov for en velfungerende infrastruktur, og vi skal tænke visionært og fremadrettet, så vi får den bedste løsning for byen. Ved at gentænke området omkring banegården, kan vi flytte busterminalen tættere på, så vi kan få samlet busser, letbane og tog ét sted.

Ved at forny Bruuns Bro og overdække banegraven kan vi lave et langt mere velfungerende byrum ved Bruunsgade, og vi får mulighed for at binde Strøget sammen med Frederiksbjerg og skabe byfornyelse i området. Vi kan simpelthen gentænke heleindretningen af Bruuns Bro. Lad os derfor gribe fat i de muligheder, der ligger i den ombygning, der skal foregå i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen. Og lad os udnytte, at staten skyder en stor pose penge i projektet.

Aarhus Hovedbanegård er smuk og arkitektonisk veludført. Mange århusianere har sikkert, ligesom os, et nært forhold til de flotte bygninger. Vi ved, at nogle borgere er bekymrede for, hvordan ombygningen kommer til at påvirke især den eksisterende vandrehal, der binder banegården sammen med Bruuns Galleri. Derfor er der eksplicit beskrevet i Aarhus Kommunes høringssvar til Banedanmark, at der skal tænkes i løsninger med så lidt indgriben i de historiske bygninger som muligt. Vi skal sikre os, at der findes en nænsom løsning for vandrehallen.

Vi er ikke i tvivl om, at vi ved at forny Bruuns Bro og overdække dele af banegraven, sikrer et spændende byrum, en bedre fremkommelighed og en helhedsløsning for den kollektive transport. Derfor er denne løsning den rette for vores by. Lad os derfor tænke visionært og fremadrettet frem for at fokusere på, hvad anlægsprojektet vil medføre af udfordringer i den etårige periode, det er estimeret til at tage. Lad os lave en spændende midtby.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce