Annonce
Aarhus

Lad os rykke udsalget til februar: Tøjbutik foreslår fælles fodslaw

Butiksindehaver Lenette Grove foreslår, at byens butikker ændrer dato for udsalget, så det først bliver i februar måned, som man havde det for år tilbage. Foto: Flemming Krogh
Byens butikker døjer med manglende eller forsinkede leveringer af nye varer. I Lenette Groves dametøjsbutik i midtbyen er mange af efterårsvarerne leveret med to måneders forsinkelse, og udsigten til at samme tendens rammer vinter-kollektionen, får butiksejeren til at forslå nye udsalgs-datoer.

AARHUS: For mange år siden, havde byens butikker udsalg to gange om året: Første februar og første august var de to typiske datoer for at sætte butiksvarer på hylderne ned, som var noget, folk så frem til og som de glædede sig til det.

Igennem årene har datoerne ændret sig. Januar-udsalget er rykket ind i dagene før nytår, så nu sælger mange butikker varer til nedsat pris, som er givet i gave juleaften. Det presser de handlende til at lave tilbud før jul, så kunderne ikke føler sig snydt, når de finder ud af, at deres julegaver kan købes billigt lige efter juleaften.

- Jeg synes, det er dumt, at man holder udsalg lige efter jul. Det skaber utilfredse kunder, når de finder ud af, at deres nye trøje eller jakke er på tilbud få dage efter juleaften. Derfor foreslår jeg, at man ændrer januar-udsalget til første februar, så kunderne ikke ærgrer sig på samme måde, siger butiksindehaver Lenette Grove, indehaver af dametøjsbutikken, Kirsten Grove.

Annonce

Kunder holder igen

Udfordringen er ikke ny. Igennem flere år har hun mærket, at julegave-salget er faldet, netop fordi folk ved, at der kommer udsalg lige efter juledagene.

Jeg synes, det er dumt, at man holder udsalg lige efter jul. Det skaber utilfredse kunder, når de finder ud af, at deres nye trøje eller jakke er på tilbud få dage efter juleaften.

Lenette Grove. Butiksindehaver.

- Det kan være svært at sælge tøj og andre ting til julegaver, så derfor har jeg før valgt at give rabat på mange af mine varer i ugerne op til jul, bare for at få julehandlen i gang, fortæller den driftige dametøjssælger, som har en stor og trofast skare af kunder i Aarhus og resten af Danmark.

Corona fik Lenette Grove til at tænke utraditionelt, så hun ikke skulle lukke sin dametøjsbutik. Små videoer med salg over Facebook gav god respons hos hendes store skare af stamkunder, som kunne afhente deres varer i butikkens hoveddør igennem en længere periode. Foto: Flemming Krogh

Tiden efter corona har skabt mangel på varer og forsinkede leverancer. Mange af hendes efterårsvarer, som skulle på hylderne i slutningen af juli og i august måned, har hun først modtaget indenfor de seneste to uger.

- Heldigvis fik vi en lang sommerperiode i august og september, der reddede mit sommersalg, lyder det fra Lenette Grove, som forudser, at meget af hendes vinter/jule kollektion først ankommer i november, hvis det da overhovedet når at komme, og at hun risikerer at må sælge med store tab, da hun får alt for kort tid til at tjene noget på varerne.

På den måde bliver leverandør-forsinkelser, som højst sandsynlig også kommer til at gå ind i foråret, et argument for at gå tilbage til dengang, man havde udsalg i februar måned, og det samme til August.

Annonce

Kunder og kolleger bakker op om idé

Årsagen til forsinkelserne er mange: Mange leverandører benytter fabrikker i Asien og andre steder, hvor befolkningen langt fra er færdigt vaccinerede, og derfor kører systuer og fabrikker på nedsat kraft. En anden forklaring er uheldet med det gigantiske containerskib, Ever Given, der sad fast i Suez-kanalen i seks dage og dermed bremsede fragten for andre skibe i meget lang tid, på grund af fragtskibe, der lå i kø.

Når Lenette Grove snakker med sine kunder i butikken, får hun stor opbakning til sit forslag om at ændre datoen for udsalget. På de sociale medier bakker andre selvstændige erhvervsdrivende op om hendes forslag, som appellerer til, at butikkerne tager en fælles beslutning, så kunderne ikke bliver forvirrede og ender med at handle på nettet frem for de fysiske butikker.

Lenette Groves butik ligger i Banegårdsgade, og derfor er hun ikke medlem af Strøgforeningen. Alligevel håber hun, at foreningens medlemmer og andre erhvervsdrivende tager hendes idé op til overvejelse.

Og som hun så frisk siger, ”får vendt bøtten” en gang for alle, så vores kollektioner følger årstiderne.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Omikron-variant nærmer sig 200 tilfælde i Danmark

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Navne

José Carreras fylder 75: Verdensstjerne favner både opera og popmusik

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce