Annoncørbetalt indhold

Lad pejsen eller brændeovnen brænde optimalt med en røgsuger


Har du brændeovn eller pejs i dit hjem, så er en røgsuger en must have. Røgsugeren sørger nemlig for, at dit ildsted altid har nok luft til at tænde hurtigt og effektivt, og den minimerer snavset i fyringsrummet. Kunne du tænke dig en hurtig introduktion til røgsugere, kan du også fortsætte din læsning. I denne artikel kommer vi ind på, hvad en røgsuger er, hvordan den virker, og hvordan du passer på den.

Brændeovnen og pejsen er et hyggeligt tiltag i de fleste huse, men vidste du at de faktisk kan gøre den stor forskel på indeklimaet? Det kan måske virke som en meget basis ting, men indeklimaet spiller faktisk en markant rolle i ens egen sundhed. Trods alt er hjemmet et sted hvor vi bruger størstedelen af vores tid og det er ikke altid rart, at åbne vinduerne op når der er koldt. Derudover skal man også slukke for varmen, hvilket gør det endnu mere besværligt. Du kan læse mere om røgsugere her og herefter tage en beslutning om hvilket produkt, der er bedre til dig.

En røgsuger er bare en ventilator til skorstene

Røgsugeren er en elektrisk ventilator, som du monterer på toppen af din skorsten. Derefter sørger den for, at din pejs eller brændeovn får tilstrækkelig luft til at brænde rent, hurtigt og uden problemer dagen igennem. En røgsuger, som er ordentligt monteret, vil ikke falde af selv i stormvejr.

Med andre ord hjælper en røgsuger med brænde brændslet på optimal vis. Men en røgsuger gør mere end at sørge for en nem og hurtig optænding. Den hjælper også med at reducere skadelige partikler, så du opnår et bedre og sundere indeklima til gavn for dig selv og din familie.

Man skal ikke være bange for, at røgsugerens sugeevne er så kraftig, at den suger varmen ud. En røgsuger skaber samme træk som i en velfungerende skorsten. Røgsugere findes i både runde og firkantede modeller, så der er noget til enhver type skorsten. Derudover kan de anvendes på både murede skorstene og skorstene lavet af stål.

Røgsugere har længe været på markedet, og i 50 år har private såvel som virksomheder benyttet sig af røgsugere for at få mest ud af deres ildsteder og varmesystemer. Hvis du aldrig før har hørt om røgsugere, så skydes det, at de er lavet på grund af praktiske årsager og ikke på grund af kosmetiske. Så har du kigget på en skorsten, er det ikke sikkert, at du har lagt mærke til røgsugeren, da den nærmest bliver en forlængelse af skorstenen, når den fastmonteres.

En røgsuger virker ved at skabe et negativt tryk

Røgsugeren fungerer ved, at den skaber et negativt tryk i skorstenen, hvilket bevirker, at ilden vil brænde rent og hurtigt. En skorsten har faktisk et naturligt tryk, men styrken af denne afhænger af årstidens vejrforhold og din boligs beliggenhed. De skiftende vindforhold, temperaturer og luftfugtighed påvirker din skorstens evne til at skabe et træk, som er stærkt nok til, at den skal give ildstedet tilstrækkelig med luft til, at brændslet kan brænde optimalt.

Et alternativ til røgsugeren er, at du forlænger din skorsten. Mange vælger dog at købe en røgsuger i stedet for, da udsigten til meget høj skorsten kan ødelægge drømmen om den perfekte bolig. For ikke at tale om, at der kan være forbehold, som gør, at du faktisk ikke kan bygge videre på din skorsten.

En røgsuger skal vedligeholdes med jævne mellemrum

En røgsuger skal vedligeholdes, ligesom en skorsten også skal vedligeholdes. Eksperter anbefaler, at man får sin røgsuger rengjort og efterset mindst 2 gange om året. Og er man rigtig smart, så får man det gjort i forbindelse med, at ens skorsten skal efterses og rengøres. Vær dog opmærksom på, at skorstensfejeren ikke er forpligtet til at rense din røgsuger.

Bruger du ofte din pejs eller brændeovn, kan det dog blive nødvendigt med hyppigere rengøring end blot det anbefalede. Dannes der for meget sod, kan det i sidste ende blive farligt, da for meget sod i skorstenen kan føre til skorstensbrand.

En røgsuger, som er fastmonteret på korrekt vis, vil ikke falde ned, når man åbner den i forbindelse med en rengøring, så det er ikke noget, man skal bekymre sig om.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.