Annonce
Østjylland

Lamaer nyder årstidens delikatesse: Udtjente juletræer

Så er der mad! Udtjente juletræer gør stor lykke i en flok lamaer og alpakaer i Dråby ved Ebeltoft. Foto: Ebeltoft Lamaer

I en indhegning i Dråby ved Ebeltoft spiser lamaer og alpakaer brugte juletræer på stribe. I år har ejeren fået træer fra blandt andre de lokale butikker.

Først skal træet vises, siden skal det spises.

Det rim fra Peter Fabers tekst til julesalmen "Højt fra træets grønne top" bliver i øjeblikket taget yderst alvorligt af 22 lamaer og fire alpakaer i en indhegning i Dråby. De er i gang med at guffe juletræer til den store guldmedalje.

- Juletræerne er fremragende som tidsfordriv for dyrene. På denne årstid keder de sig i stor stil, men træerne giver dem noget at lave. De æder nålene og barken, så der kun er den skrællede stamme tilbage, fortæller Beate Regnery fra Ebeltoft Lamaer.

Ebeltoft Lamaer tilbyder trekking, terapi og ferieoplevelser ved hjælp af lamaer. Omdrejningspunkt for aktiviteterne er Beate Regnery, der er certificeret specialist i dyre-assisteret pædagogik og terapi.

Hun flyttede sammen med sin mand og dyrene i august 2012 fra Tyskland til en gård ved Dråby.

Annonce

Kort om lamaen

Lamaer er en af verdens kamelfamilier.

Lamaen nedstammer fra de vilde guanacoer i Sydamerika, og den er blevet brugt af inkaerne i over 5000 år.

Lamaer var transport- og karavanedyr i Sydamerika. De er meget sikre på benene og kan gå ubesværet på smalle og stejle stier.

Lamaer græsser i svært tilgængelige områder og bruges til pleje af landskabet, fordi deres fødder ikke ødelægger græstørven.

I Europa har lamaer i de senere år i stigende grad fået betydning som fritids-og terapidyr.

Lamaen er kendt for at spytte, når den bliver bange eller føler sig truet. Lamaens evne til at spytte præcist skyldes, at spytklatterne bruges til at styrke deres position i flokken eller holde artsfæller på afstand.

De 22 lamaer og fire alpakaer hos Ebeltoft Lamaer æder grannåle og bark med den allerstørste fornøjelse. For få dage siden stod nogle af træerne ved butikkerne i Ebeltoft Midtby. Foto: Ebeltoft Lamaer

Juletræer fra butikker

Beate Regnery ved af erfaring og uddannelse, at lamaer og alpakaer kan have stor fornøjelse af at gnave i træer.

Derfor har hun siden ankomsten til Syddjursland modtaget brugte juletræer fra familie og venner til sine dyr.

Men i år har indehaveren af Ebeltoft Lamaer via en aftale med Ebeltoft Handelsstandsforening fået fingre i endnu flere udtjente juletræer. Den betyder, at Beate Regnery har afhentet en del af handelsstandens juletræer.

- Jeg regner med, at mine lamaer og alpakaer har træer nok til udgangen af januar. Men jeg er stadig på jagt efter flere træer til dem, understreger hun.

Hold fingrene fra min mad! Foto: Ebeltoft Lamaer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce