Annonce
Østjylland

Landbrug og kommune i partnerskab om miljø

Der var genvalg til formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Gammelgaard, der på generalforsamlingen udtrykte kritik overfor bidragssatser. PR foto
Kommunen inviterede til samarbejde om klima og miljø på Landboforeningen Odder-Skanderborgs generalforsamling.

Odder: Et nyt partnerskab om klima og miljø blev introduceret på generalforsamlingen i Landboforeningen Odder-Skanderborg. Blandt deltagerne var borgmester Uffe Jensen (V), Odder Kommune.

- I gør det rigtigt godt, og I fortjener anerkendelse og respekt. Landbruget sætter Danmark på verdenskortet, og vi bør alle være stolte af erhvervet. Men lige nu er der en række udfordringer omkring miljø, bæredygtighed og CO2-regnskab, og det er vigtigt, at vi bygger bro mellem de forskellige synspunkter og taler sammen om, hvad vi i fællesskab kan gøre, lød det fra borgmesteren.

- Jeg vil gerne lægge op til en partnerskabsaftale med landbruget om klima og miljø til gavn for kloden og for os alle sammen, lød det fra Uffe Jensen.

Annonce

Valg

Jens Gammelgaard blev genvalgt som formand og Ole Larsen blev genvalgt som næstformand.

Der var genvalg af Henrik Næsted Nielsen, Claus Fenger og Karsten Nielsen. Henrik Høy Thomsen ønskede ikke genvalg, og nyvalgt blev Søren Kiel.

Meningsløst

Formanden for landboforeningen, Jens Gammelgaard, tog positivt imod indbydelsen til et klima- og miljømæssigt partnerskab.

- Det er ikke sikkert, at vi er enige om det hele, men det er rigtigt godt at snakke om, hvad vi kan finde ud af i fællesskab. Vi har noget af verdens bedste landbrugsjord i Danmark, som vi dyrker intensivt, effektivt og langt grønnere end andre lande. Vi har intet at være flove over. Og i en tid hvor verdens befolkning vokser og efterspørgslen på kvalitetsfødevarer stiger, giver det ingen mening at tage den gode jord ud af drift, understregede formanden.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce