Annonce
Østjylland

Landdistrikter flytter hovedkontor fra Egtved til Odder

Noa Jankovic, kontorchef i Landdistrikternes Fællesråd, er glad for, at hovedkontoret er flyttet til Odder. Arkivfoto: Morten Pape
Landdistrikternes Fællesråds hovedkontor er flyttet til Odder nærmere betegnet kontordomicilet Randers på Rådhusgade.

Odder: Landdistrikternes Fællesråd, der arbejder for udvikling i de danske landdistrikter, har flyttet sit hovedkontor fra Egtved til Odder nærmere betegnet til den gamle møbelfabrik Randers’ administrationsbygning på Rådhusgade.

- Vi glæder os til at kunne fortsætte vores virke fra det østjyske. Odder Kommune har en god geografisk placering midt i landet. Samtidig er den offentlige transport rigtig god med stoppested på Letbanen til Aarhus og i forlængelse heraf nærhed til banenettet og anden kollektiv transport. Det er en stor fordel for vores medarbejdere, gæster og samarbejdspartnere, fortæller formand Steffen Damsgaard.

Hovedkontoret vil huse sekretariatet på otte ansatte, heriblandt fagmedarbejdere, kommunikationsfolk og administration. Derudover vil hovedkontoret danne rammen for en række af Landdistrikternes Fællesråds mødeaktiviteter.

Annonce

Landdistrikternes Fællesråd

Medlemmerne hos Landdistrikternes Fællesråd tæller en række landsdækkende organisationer, 56 kommuner heriblandt Odder, de lokale aktionsgrupper (LAG/FLAG) samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd. Udover funktionen som interesseorganisation fungerer Landdistrikternes Fællesråd som national sparringspartner på landdistriktsområdet for Folketinget og centraladministrationen.

Steffen Damsgaard er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikternes Fællesråd er bindeled mellem beslutningstagere og borgere med interesse i stadig udvikling og forbedring af rammevilkår og lokal kultur.

Lokale jobs

På borgmesterkontoret i Odder glæder man sig over at kunne byde velkommen til Landdistrikternes Fællesråd.

- Jeg er glad og stolt over, at Landdistrikternes Fællesråd har valgt at åbne kontor i Odder. Kommunen er selv et aktivt medlem af Fællesrådet, og jeg deltager altid i deres arrangementer, da jeg kan se, at det arbejde de laver, det flytter noget. Med kontoret i Odder kan vi få et endnu tættere samarbejde med dem om de meget vigtige dagsordener, som Fællesrådet arbejder med. Og så er vi selvfølgelig altid glade for at kunne tiltrække nye arbejdspladser til kommunen, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Kontorhuset Randers er tegnet af arkitekterne Friis og Moltke, og de mange muligheder i bygningen passer godt til Landdistrikternes Fællesråds behov.

- Udover at bygningen er utrolig flot og gennemtænkt i sin indretning, så får vi plads til at kunne afholde seminarer og møder, hvilket er en kæmpe fordel, siger Noa Jankovic, kontorchef i Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikternes Fællesråd beholder en mindre afdeling i organisationens hidtidige lokaler i Roberthus i Egtved, hvor Videncenter for Landdistrikter og flere projektaktiviteter bl.a. vil have til huse, og hvor organisationen fortsat vil benytte faciliteterne til møder og konferencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce