Annonce
Norddjurs

Lander halv million til aktivitetspark: - Nu skal vi i gang og vise, at der sker noget

Bestyrelsen i Auning Aktivitetspark regner med i løbet af måneden at have besluttet sig for, hvordan de 500.000 kroner fra Sundhedsstyrelsen skal bruges til første del af den ambitiøse aktivitetspark. Foto: Helle Elgaard Kvist
Auning Aktivitetspark har fået 500.000 kroner fra Sundhedsstyrelsen, og bestyrelsen skal nu beslutte, hvad der skal købes til første del af parken. Ambitionen er at være en park for alle byens borgere.
Annonce

Auning: Lige nu er området mellem Auning Skole, Auning Idræts- og Kulturcenter og Børnehuset Mælkevejen en noget trist oplevelse. Norddjurs Kommune er i gang med at klimasikre området, så det ligner mere eller mindre en byggeplads med jordbunker, opgravet asfalt og afspærringer. Men snart bliver der bedring at se. Allerede om få uger begynder AquaDjurs arbejdet med at etablere blandt andet et regnvandsbassin, og hele klimasikringen skal være færdig inden årets udløb.

I forbindelse med klimasikringen øger Norddjurs Kommune trafiksikkerheden i området, hvor der dagligt færdes rigtig mange børn, og hvor parkeringsforholdene for både busser og biler har givet farlige situationer.

I tilknytning til projektet skal der etableres en aktivitetspark, som gør området til et samlingssted og et rekreativt opholdssted.

Bag det projekt står Auning Skole, Auning Idræts- og Kulturcenter, Børnehuset Mælkevejen, Auning Idrætsforening, Auning Borgerforening, Auning Motions Klub, Bodia og en række forældre, og i juni blev der holdt stiftende generalforsamling i foreningen bag aktivitetsparken.

Her var der brug for masser af frivillig kraft, blandt andet til at søge fondsmidler.

Annonce

Millionstort projekt

Nu er de første penge til aktivitetsparken så landet. Ikke mindre end en halv million kroner er kommet i hus fra Sundhedsstyrelsen, og de penge falder naturligvis i god jord, fortæller Mads Bjerregaard, der til generalforsamlingen blev valgt som bestyrelsesformand i Auning Aktivitetspark.

- Jeg havde faktisk forventet, at vi ville få de penge, som vi havde søgt om, for jeg synes, det er et rigtig godt projekt, vi har, og nu kommer de penge til at skabe liv i byen og blive til gavn for alle byens borgere, siger han.


Nu har vi fået 500.000 kroner, men jeg regner da med, at der kommer til at være investeret mellem seks og otte millioner i parken, når den står færdig.

Mads Bjerregaard, bestyrelsesformand i Auning Aktivitetspark


Tilbage i sommer sagde Jørn Gudmann Nielsen, der var blevet lokket med i projektet, efter at have været en del af det første kuldsejlede aktivitetspark-projekt, at planerne for aktivitetsparken var ambitiøse og mere end "bare" en multibane, som man ser mange steder.

AquaDjurs er i fuld gang med at klimasikre området mellem Auning Skole, Auning Idræts- og Kulturcenter og Børnehuset Mælkevejen. Foto: Helle Elgaard Kvist

Den ambition er Mads Bjerregaard helt på linje med.

- Nu har vi fået 500.000 kroner, men jeg regner da med, at der kommer til at være investeret mellem seks og otte millioner i parken, når den står færdig, siger han.

Annonce

Træning for demente

Lige nu er det vigtigste at få taget de første spadestik til aktivitetsparken.

- Det handler om at komme i gang, så vi kan vise, at der sker noget. Det gør det også lettere at søge fonde, siger Mads Bjerregaard.

Der skal nu holdes møde med forskellige interessenter, så man kan få input til, hvad de forskellige grupper ønsker sig. Blandt andet Plejecenter Møllehjemmet, for parken skal ikke kun være for børn og unge, men også for de ældre og de demente.

Lige nu ser det trist og kedeligt ud, men forventningerne til den kommende aktivitetspark er store. Foto: Helle Elgaard Kvist

Derefter skal det besluttes, hvilke firmaer man vil købe udstyret af.

- Det er dyre ting, for det skal være noget, der kan holde til at stå ude, men man kan også forestille sig, at der bliver noget med Ipads, der kan give stimuli, siger Mads Bjerregaard, der regner med, at man i bestyrelsen får bestemt sig og bestilt udstyret i løbet af november.

Foruden den halve million er projektet blevet bevilget 170.000 kroner fra Norddjurs Kommune, men de penge er øremærket til at komme i gang med at projektere og lave tegninger og planer. Resten af pengene skal bestyrelsen selv finde via fonde og sponsorater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Derfor skal du vaccineres mod corona: Det handler ikke kun om din egen sundhed

Aarhus

Voxpop: Vil du corona-vaccineres?

Aarhus

Massive protester og minister i krydsild: Stærk storm om mulig flytning af børn med kræft fra Skejby til København

Annonce