Annonce
Sport

Landin forsikrer: Jeg er helt klar mod Slovenien

Niklas Landins ømme lyske skal have ro indtil kampen mod Slovenien fredag aften.

Niklas Landin kunne ånde lettet op efter undersøgelsen af hans ømme lyske. Han spiller igen fredag.

Der er tilsyneladende ingen grund til bekymring for målmand Niklas Landins bentøj, selv om han måtte udgå med en mindre lyskeskade i kampen mod Spanien ved håndbold-EM onsdag aften.

Den danske førstekeeper forsikrer, at han kan spille i mellemrunden, og af samme årsag ser landstræner Nikolaj Jacobsen ingen grund til at kalde målmandsreserven Kevin Møller til Kroatien som gardering.

- Det er heldigvis ikke noget slemt, det var et overstræk, og nu er den bare øm. Der er ikke nogen blødning eller hævelse at se, og det er positivt.

- Hvis jeg melder mig klar, er det fordi, jeg er 100 procent klar, og det er det, jeg regner med, siger Niklas Landin om fredagens kamp mod Slovenien.

Den bedste medicin mod den ømme muskel er ro, men den luksus er der ikke ved EM, hvor der er kampe hver anden dag.

- Bestemt ikke. Det havde været bedre, hvis vi havde vundet gruppen, så vi havde haft flere fridage. Men jeg skal nok være klar til i morgen (fredag, red.), siger Niklas Landin.

Den hal, som danskerne har trænet i under EM i Kroatien, ligger klos op ad den slovenske grænse, og Landin regner med, at Danmark kommer på udebane.

- På min telefon bliver jeg nogle gange budt "velkommen i Slovenien". Så tæt er vi på grænsen. Det bliver spændende med 3-4000 slovenske tilskuere, hvor der rigtig kommer kog på, siger Niklas Landin.

Opgøret mod slovenerne begynder 20.30 fredag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce