Annonce
Aarhus

Landingsplads i nye farver: Sygehus tændte lys for tidligt fødte børn

Aarhus Universitetshospital i Skejby fejrede Verdens Præmaturdag og viste støtte til for tidligt fødte børn og deres familier ved at gøre helikopterlandingsplatformen lilla. Foto: Tonny Foghmar
Aarhus Universitetshospital i Skejby fejrede Verdens Præmaturdag og viste støtte til for tidligt fødte børn og deres familier med en lilla helikopterlandingsplatformen.
Annonce

AARHUS: 17. november er Verdens Præmaturdag, og det blev markeret på Aarhus Universitetshospital med en lysende, lilla helikopterlandingsplatform.

- Vi har udviklet en tradition for at markere Præmaturdagen sammen med hospitaler og organisationer verden over, og vi viser på den måde også vores støtte til forældre og familier, for hvem den tidlige fødsel har været en stor belastning og bekymring, udtaler overlæge Jesper Padkær Petersen på Aarhus Universitetshospital (AUH) i en pressemeddelelse.

En lilla hilsen til for tidligt fødte børn og deres familier på universitetshospitalet i Skejby. Foto: Tonny Foghmar

Tidligere var der en betydelig risiko for død og svære handicap, hvis et barn blev født for tidligt, men i løbet af de seneste 20 år er behandlingsmulighederne blevet meget bedre og AUH tilbyder højt specialiseret behandling og skånsom pleje til for tidligt fødte børn.

I dag overlever de fleste af børnene, og selv om børn født før tiden har en øget risiko for blandt andet udviklingsforstyrrelser og indlæringsvanskeligheder, så klarer de fleste sig på lige fod med andre børn.

Lilla landingsplads på Verdens Præmaturdag. Foto: Tonny Foghmar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce