Annonce
Livsstil

Landmand i praktik ud i udlandet: Køerne fik Anna til Irland

Anna Skytte Sørensen fra Kold College er for tiden i praktik på en gård i Irland. Foto: Kold College

21-årige Anna Skytte Sørensen læser til landmand på Kold College og er lige nu i praktik i Irland.

- Der skulle ske noget nyt. Jeg havde fået praktikplads hos et konventionelt svinelandbrug. Det foregik indenfor, og det fik jeg bare nok af. Jeg skulle udenfor.

Sådan siger 21-årige Anna Skytte Sørensen, der læser til landmand på Kold College i Odense. Hun har siden november været i praktik på en gård i Kilkee i Irland, hvor hun arbejder med malkekvæg.

Det var egentlig ikke planen, at hun skulle tage sin praktik i udlandet, men hun er glad for beslutningen.

- Jeg er langt i uddannelsen og havde kun tre måneder tilbage, inden jeg skulle i gang med mit andet hovedforløb. Og jeg kunne ikke få en dansk praktikplads, for jeg havde ikke erfaring med malkekvæg. Jeg blev foreslået Irland og tænkte, at det prøver jeg, fortæller Anna Skytte Sørensen, der stammer fra Otterup på Nordfyn.

Annonce

- Gør det

Selv om hun havde mulighed for at rejse, nærmest hvor hen det skulle være, valgte hun Irland, fordi praktikperioden kun var tre måneder. Hun syntes, det var for omstændigt at rejse længere væk. Samtidig har Kold College mange samarbejder i Irland, derfor var landet oplagt.

- Hvis det er noget, man overvejer, skal man gøre det. For det er fedt. Jeg får forbedret mit engelske, og selv om det ikke er længere væk, har de en helt anden kultur og måde at gøre tingene på.

Når Anna Skytte Sørensen rejser retur fra Irland i slutningen af januar, skal hun igennem sit andet og sidste grundforløb på uddannelsen. Men hvad fremtiden bringer efter Kold College, er hun ikke helt klar over.

- Jeg bliver ved med at ændre mening. Jeg kan rigtig godt lide svin, og hvis jeg fik tilbudt et job med frilandsgrise, ville jeg elske at gå udenfor og passe grise. Men jeg tror, jeg ender med at læse videre til jordbrugsteknolog. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at det konventionelle svinelandbrug ikke er mig, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];