Annonce
Østjylland

Landsbyråd til politikere: Se, hvad de kan på Als - hvorfor kan vi ikke i Odder?

På Als er der stillet 12 kør-mæ-bænke op, og Sønderborg Kommune har også lavet et forsøg med landsbybusser. Sønderborg har som mål at gøre området til et CO2-neutralt vækstområde senest i 2029. Privatfoto
Landsbyråd vil gerne give politikere input, og har inviteret gæster fra Sønderborg og Aarhus til at give et frisk pust af idéer.

Saxild: Hvis de kan sætte "kør-mæ-bænke" op på Als, så kan vi vel også lave blafferpunkter i Odder - eller hvad?

Det er et af de spørgsmål, som en række inviterede gæster kan blive klogere på, når kommunens lokalråd holder et inspirationsseminar. Blandt de inviterede er alle byrådspolitikerne, som snart skal i gang med at lave en ny kommuneplan.

Det er kommuneplanen, der sætter scenen for, hvordan kommunen fremover skal udvikle sig. Og lokalrådene ser gerne, at fremtidens trafikmønstre bliver grønnere, mere fleksible og mere tilgængelige. Det skal gøre Odder til en indbydende kommune for beboere, tilflyttere og turister.

- Vi har lavet en lille gruppe, som har snakket om, hvad vi kan gøre for at få vores kommune hægtet bedre sammen. Og kan man finde ud af noget med samkørsel eller mindre busser, og hvordan får vi CO2-udledningen ned? Vi har inviteret nogle gæster. For vi skal op i helikopterperspektiv og se på, hvad vi kan gøre på langt sigt, og det skal gæsterne gøre os kloge på, siger Lisbeth Bonde, der er formand for Saksild og Omegns Lokalråd.

Annonce
Vi skal tænke i muligheder i stedet for begrænsninger.

Lisbeth Bonde, formand for Saksild og Omegns Lokalråd

Vil give politikere nye idéer

Tre af gæsterne kommer fra Sønderborg Kommune, som har et landdistriktsudvalg og laver forsøg med landsbybusser og andre tiltag. Desuden kommer Aarhus Kommunes mobilitets- og anlægschef, Trine Bruus Karlsen, og fortæller om, hvordan kommunen håndterer de trafikale udfordringer på strækningen Aarhus-Odder.

- Vi kunne godt tænke os, hvis der blev nogle bedre trafikmønstre. Vi synes egentlig ikke, det fungerer superfint med de der fleksbusser. Vi vil rigtigt gerne give politikerne nogle nye input og nye ting at arbejde med, når de skal lave kommuneplan, siger Lisbeth Bonde.

Foruden politikere er embedsmænd og erhvervsfolk blevet inviteret sammen med to repræsentanter fra hvert lokalråd, og mange har meldt deres ankomst til seminaret, som holdes torsdag 7. november i Saksild Kulturhus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce