Annonce
Sport

Landsholdsaktuel Bakken-dansker glæder sig til afgørende kampe: - Det kunne være et stort skridt for dansk basket

Bakkens Daniel Mortensen har spillet fjerdeflest minutter for landsholdet i puljespillet for at kvalificere sig til næste års EM. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Når Danmark lørdag og mandag spiller to altafgørende kampe i jagten på en EM-slutrunde, kan et positivt udfald ifølge Bakkens Daniel Mortensen være et stort skridt for dansk basketball.
Annonce

BASKETBALL: Det danske landshold står lørdag og mandag overfor to afgørende kampe, der kan sende de danske herrer til en EM-slutrunde for første gang nogensinde.

Skulle det lykkes for det danske landshold, vil det for Bakken Bears' forward Daniel Mortensen utvivlsomt være vigtigt for udviklingen af basketball i Danmark.

- Bare ved at vinde de seneste to kampe er der kommet mere fokus på basket i medierne, i forhold til hvad der tidligere har været. Så jeg tror, det kunne være et stor skridt for dansk basket, fortæller Mortensen.

Tre Bakken-spillere blev udtaget til kampene, hvor først Belgien og derefter Litauen venter, men onsdag brækkede Darko Jukic hånden under landsholdets træning, hvorfor Bears nu er repræsenteret gennem Daniel Mortensen og landsholdets erfarne kaptajn Adama Darboe.

Annonce

Stærkt sammentømret hold

Ud af de 13 udtagne spillere er der blot tre, der ikke til daglig spiller i den bedste danske liga. Selvom det ikke er helt uden grund, at så mange af landsholdets spillere dagligt spiller med og mod hinanden, mener Mortensen dog ikke, at det er altafgørende.

- Vi er generelt bare en sammentømret trup. Vi har bare været sammen i mange år, og vi har kendt hinanden gennem diverse ungdomslandshold, og i de første par kampe var der også en del flere, der spillede i udlandet.


Jeg tror, der er flere på holdet, der kan tage en større rolle. Vi er en virkelig sammentømret trup, så nu er det bare next man up. Sidste gang manglede vi også nogle spillere, men der var bare andre, der steppede up.

Daniel Mortensen, Bakken Bears


For Mortensen, der kom til Bakken i december efter et kort ophold i spanske Real Murcia, har det været en stor oplevelse, at være en del af et historisk stærkt landshold.

- I de to første kampe kom jeg ind for første gang med Erez Bittman som landstræner, hvilket også var rigtig cool, men det var lidt federe sidste gang, hvor jeg kendte spillerne lidt bedre. Og de to sejre har virkelig bare rystet holdet godt sammen, fortæller 26-årige Mortensen.

Annonce

Uden Darko er det bare next man up

Skaden til Jukic har alt andet lige svækket det danske landsholds chancer, da man i forvejen må undvære den helt store profil Iffe Lundberg, men Daniel Mortensen peger på holdets kollektive styrke.

- Jeg tror, der er flere på holdet, der kan tage en større rolle. Vi er en virkelig sammentømret trup, så nu er det bare next man up. Sidste gang manglede vi også nogle spillere, men der var bare andre, der steppede up.

Er du så en af dem, der skal spille en lidt større rolle?

- Det kunne sagtens være, men vi er ikke så selviske her på holdet. Så det er bare, hvad der lige kommer naturligt. Hvis der er en, der spiller bedre, så er det ikke fordi, vi kigger specifikt efter ham. Alle spillere går bare ind for at vinde, og hvem der så kommer til at shine er lidt ligegyldigt, forklarer Mortensen.

Mest af alt glæder landsholdsprofilen sig nu bare til at få spillet noget basket, der forhåbentlig kan kaste et par gode resultater af sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet stiger, men det ser stadig fornuftigt ud

AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce