Annonce
Sport

Landsholdsreserver vil gribe chancen mod Luxembourg

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Philip Billing og Lukas Lerager ser gode muligheder for spilletid på landsholdet i testen mod Luxembourg.

Landstræner Åge Hareide har varslet flere udskiftninger i sin startopstilling til tirsdagens testkamp mod Luxembourg.

Det er sød musik i ørerne hos nogle af de loyale soldater, som Åge Hareide flittigt udtager, men sjældent benytter i kampe om point. Premier League-spilleren Philip Billing håber eksempelvis, at han efter et længere tilløb vil få landsholdsdebut.

- Jeg regner da med at spille mod Luxembourg, men jeg har hele tiden også skullet holde mig klar til kampen mod Schweiz, hvis der nu skete noget, siger den defensive midtbanespiller.

Også Lukas Lerager håber at få chancen på midtbanen. Han påpeger dog også, at det er sværere at gøre god reklame for sig selv, når modstanderen er verdens nummer 93 i en kamp uden point på spil.

- Det er selvfølgelig lidt sværere at vise sig frem i en kamp mod Luxembourg, men det er en landskamp, og derfor skal man være helt klar, siger Lerager.

Mandagens afsluttende træning var heller ikke lovende for Billing og Lerager, der umiddelbart var placeret på det forkerte hold, medmindre det var et røgslør fra landstræneren.

Billing og Lerager accepterer hierarkiet på landsholdet. Der er ikke grund til andet, når man også ser på en ubesejret stime af tre års varighed, mener de.

På træningsbanen skinner holdånden også igennem. For selv om der bliver gået til den, er tacklingerne en tand mildere end på et klubhold.

- Vi tager os godt af hinanden og sørger for, at alle er klar til at spille. Men selvfølgelig går vi også til den, men ikke på samme måde som i en Premier League-klub, siger Billing.

Det bliver hellere ikke nemmere af at komme i Åge Hareides startopstilling, fordi der kan gå måneder imellem landsholdssamlingerne.

- Det er sværere at træne sig på et landshold end et klubhold, fordi vi kun er samlet fem gange om året. Det gælder også om at have kontinuitet, for det er også derfor, at landsholdet har fået gode resultater.

- Så det er svært som spiller at komme ind på et hold, der gør det så godt, siger Lukas Lerager.

Der bliver næppe 11 nye spillere i startopstillingen sammenlignet med lørdagens vigtige EM-kvalifikationskamp mod Schweiz. Flere reserver må vente til anden halvleg, før de får chancen.

De største stjerner udviser nemlig en stor iver for at spille landskampe. Simon Kjær er blevet i landsholdslejren, selv om han fik et trykket ribben mod Schweiz. Den mentalitet glæder Åge Hareide sig over.

- Simon Kjær skal ikke nogen steder, han vil spille. Hvis du spørger Christian Eriksen, så vil han spille. Spørger du Schmeichel, så vil han spille. Det er fantastiske signaler, de sender, siger landstræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce