Annonce
Sport

Landsholdsspiller er smuttet og der er kurrer på tråden: Bakken har ikke råd til mere uro hvis sæsonens store mål skal opfyldes

Bakken Bears møder onsdag Hakro Merlins Crailsheim fra Tyskland i første kamp i årets Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard

Det kan lyde lidt arrogant, men det er nu engang sådan det er. Sæsonens vigtigste kampe i Bakken Bears spilles i midtugen mod europæiske modstandere. Kampene mod andre danske hold er mest af alt opvarmning til dét, det handler om.

Sådan må det være, når du har vundet fem mesterskaber i træk.

Derfor begynder sæsonen for alvor onsdag aften, når Bakken Bears klokken 18.30 tager imod det tyske Bundesligahold Hakro Merlins Crailsheim i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce

Men det er et århusiansk hold, der kommer en del mere skeløjet ind til sæsonen end det er set i mange år.

Én ting er, at den altvindende Steffen Wich har forladt cheftrænersædet og har givet stafetten videre til sin assistent Anders Sommer.

Det er en udfordring i sig selv. Og det er ikke fordi, at der er det mindste at udsætte på Sommer, men det er bare ikke sådan lige at erstatte den bedste danske basketballtræner i historien. Det er forventeligt, at der kommer ratslør og lidt larm fra akslerne især i begyndelsen.

Værre er den uro, der har været i spillertruppen, og som tilsyneladende ikke er forsvundet med landsholdsspiller Adama Darboes farvel til det danske mesterhold for en lille måned siden.

Den første del af den spillemæssige uro er Bakken Bears selv skyld i, da de hentede amerikanske Frank Bartley på en månedskontrakt i forsøget på at kvalificere sig til Champions League. Det gik ikke og Bartley har fortsat sin karriere i Israel.

Det er i sig selv en udfordring for Anders Sommer og kompagni på trænerbænken først at sætte taktiktikken op med én mand i fokus - for nu at have andre hovedroller i truppen. Men det er en strategi, klubben selv har valgt, og den var de parat til.

Mere uventet var balladen med Adama Darboe, der var med i Italien for at spille Champions League-kvalifikation, men som siden er rejst til Island efter et brud med den klub, han kom til i 2016.

Hverken spilleren eller klubben er meget for at åbne op for den tilsyneladende bitre strid mellem parterne, men ifølge avisens oplysninger skulle det hverken handle om kulørte ting som slagsmål eller sidespring, men nærmere kontraktuelle uenigheder. Kort sagt: Hvad er en bundrutineret point guard værd i kroner og ører?

Det er såmænd set før i sport, at klub og spiller har været uenige om den slags, og så må man jo skilles, hvis man ikke kan nå hinanden.

Balladen i Bakken Bears er især iøjnefaldende, fordi nogle af de danske spillere lader til at være på hold med deres kammerat igennem mange sæsoner. Og det er noget uheldigt, når de stadig er i Aarhus og Darboe er på Island.

Offentligheden fik en smagsprøve på uroen i omklædningsrummet, da Thomas Lærke efter en sejr i Randers udtalte, at han var ærgerlig over, at Adama Darboe ikke var i klubben mere, og at spilleren praktisk talt var umulig at erstatte på grund af sine store lederegenskaber.

FIBA Europe Cup

Bakken Bears er i gruppe med et tysk, et græsk og et hviderussisk hold i dette års udgave af Europe Cup.

De to bedste hold går videre til andet gruppespil.

- 13/10 Crailsheim, Tyskland (H) (klokken 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen)

- 20/10 Peristeri, Grækenland (U)

- 27/10 Tsmoki-Minsk, Hviderusland (H)

- 3/11 Crailsheim (U)

- 10/11 Peristeri (H)

- 17/11 Tsmoki-Minsk (U)

Den sportslige del af konflikten må trænerstaben løse, og i første omgang har de hentet amerikanske Marvelle Harris ind for at lappe hullet i truppen.

Mere bekymrende er det om kemien kan komme tilbage i vatter i bjørnehulen.

En af sandhederne bag århusianernes europæiske succes i de seneste år har været, at selvom de ikke har været dem med flest penge, så har de stået sammen som en enhed.

Bears har godt nok vundet de første fire kampe i Basketligaen, men der er kun én trykprøve, der for alvor kan teste, hvor holdet står efter den urolige sæsonstart. Det er et opgør mod et stærk Bundesligahold.

Den slags giver ingen gaver og har ingen medlidenhed.

Sæsonen begynder nu.

Det er et århusiansk hold, der kommer en del mere skeløjet ind til sæsonen end det er set i mange år.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Sport

Aarhus United smed solid føring på få minutter: - Nu laver vi kun en lille overraskelse ved at tage et point

Alarm 112

32-årig motorcyklist mister livet på køreanlæg

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Annonce